Do Vrchlabí vyrazila Dukla raději dřív

20.02.2008 / Eva Streichsbierová

Srovnat krok jihlavští hokejisté zvládli, ale ještě před nimi stále zůstává jedna těžká překážka. Rozhodující bitva o postup do čtvrtfinále první ligy se odehraje ve čtvrtek 21. února na zimním stadionu ve Vrchlabí. Pátý souboj Východočechů s Duklou začne v 18:00.

Foto: www.fotokraus.cz.

V rámci letošního soutěžního ročníku se jihlavský tým představí na vrchlabském ledě počtvrté. V základní části tam dokázal vyhrát poměrně snadno 5:2, ale minulý týden v úvodních dvou duelech play off nenašel recept na zdolání houževnatého soupeře ani jednou.

„Určitě budou pomalu ale jistě ubývat síly. Začátek série zvládlo lépe Vrchlabí, jenomže teď jsme zase trochu víc na koni my. V posledním zápase to bude už hop nebo trop,“ je přesvědčen kouč Dukly Karel Dvořák.

O postup do čtvrtfinále jihlavští hokejisté hodně stojí, nic neponechávají náhodě, i do dějiště rozhodujícího duelu pro jistotu vyrazili s jednodenním předstihem. „Chceme, aby si hráči odpočali od rodin, od dětí a manželek a mysleli jenom na hokej,“ usmíval se Dvořák.

Vůbec poprvé ve vyřazovací části se ve Vrchlabí představí v červenožlutém dresu Dukly útočník Tomáš Čachotský, který v pondělí a v úterý vytvořil společně s Oldřichem Bakusem a Vladimírem Říhou úderný útok.

„Ukázali jsme, že má tenhle mančaft sílu. Je to 2:2 a teď se pokusíme zvládnout i ten poslední zápas,“ slibuje Čachotský.

Zatímco šestadvacetiletý forvard se v prognózách drží spíš zpátky, brankář Milan Řehoř má jasno. „Ušli jsme pořádnej krok. Teď už se kousnem a myslím si, že je přejedem,“ hlásí odhodlaně.

Své místo v sestavě bude mít znovu také obránce Petr Štrach, který v úterý nemohl nastoupit kvůli dvěma vysokým trestům, a do hry by měl zasáhnout i další bek Radek Míka. Ten v minulých dnech pro změnu bojoval s chřipkou.

Naopak zcela jistě budou chybět trenérům zranění Jiří Kubát a Petr Kuchyňa.