Trenéry jihlavského A-týmu straší zbytečná živelnost

12.08.2008 / Eva Streichsbierová

Ani třetí přípravný zápas jihlavským hokejistům výhru nepřinesl. Na domácím ledě tentokrát nestačili ještě loni druholigové Chrudimi. Východočeši si domů vezli vítězství 5:3. Dukla uspěla pouze v samostatných nájezdech. „Zatím to určitě není nic radostného. Ale my jsme si řekli, že tři týdny pojedeme bez nějakého ohledu na výsledky a taktiku,“ uvedl asistent hlavního kouče Roman Mejzlík.

Foto z utkání s Chrudimí zde

Teprve pak se prý trenéři důkladněji zaměří na taktickou stránku. „Teď chceme hlavně vidět kluky v zátěži,“ vysvětluje Mejzlík. „Určitě nás ale trochu straší ta zbytečná živelnost. My je pochopitelně nabádáme k pozorné obraně, ale není to vidět. Pokud nedáváme moc gólů, tak musíme bránit a to se nám nedaří,“ ví o slabinách týmu.

Žádné zužování kádru se v nejbližší době u prvoligového A-mužstva nedá očekávat. „Nevím, jestli je vůbec co zužovat. Máme pět útoků a sedm obránců. Duben je zraněný a Kružík se za nějakou dobu vrací do Ameriky. Pořád čekáme, jak dopadne jednání o Míkovi a dalších hráčích, kteří by nás mohli případně posílit,“ říká Mejzlík.

O tom, že by hráči mohli v klidu spát a nestrachovat se o místo v sestavě, nechtěl ani slyšet. „Tlak určitě cítí. Nikde není psáno, že musíme hrát na čtyři pětky. Prostě budou hrát jenom ti nejlepší, kteří dokážou plnit všechno to, co od nich chceme,“ varuje asistent hlavního kouče Karla Dvořáka. „Pořád si ale myslím, že k panice zatím není důvod,“ dodává.

Tento týden čekají na Duklu ještě dvě cesty na led soupeře. Ve čtvrtek se jihlavští hokejisté představí v Berouně a v pátek si znovu zahrají s Chrudimí. Tentokrát ale budou plnit roli hostů.