Jonáš: Góly, které nám teď chybí, určitě přijdou

13.08.2008 / Eva Streichsbierová

V úvodních třech přípravných zápasech nastříleli jihlavští hokejisté dohromady čtyři góly, naopak sami inkasovali celkem dvanáctkrát. To není zrovna lichotivá vizitka. „To určitě není,“ souhlasně pokyvuje hlavou dvaadvacetiletý David Jonáš. „My útočníci se budeme muset začít víc vracet, protože necháváme beky až příliš osamocené,“ přiznává.

Nejlepší výkon zatím předvedla Dukla na ledě extraligového Liberce, kde sice prohrála 0:3, ale stydět se za svoji hru určitě nemusela. „Přípravné zápasy, do kterých jdete z plného tréninku, je lepší hrát venku. Vždycky je snadnější bořit, než něco tvořit,“ říká jedna z nových posil jihlavského týmu pro nadcházející sezonu David Dolníček.

Přestože ze tří porážek hráči ani trenéři žádnou velkou vědu nedělají, o svých nedostatcích moc dobře vědí. „V čem je problém? Na ledě o sobě zatím moc nevíme. Soupeři hrají mnohem jednodušší hokej,“ ví devětadvacetiletý forvard. „My se na každý gól strašně nadřeme a naopak sami laciné dostáváme,“ pokračuje v kritice.

Především dva domácí duely s Havlíčkovým Brodem a Chrudimí ukázaly, že spousta práce čeká jihlavský tým především ve zdokonalování systému hry. „Jo, v tom máme velké rezervy. Vůbec se nám nedaří hrát to, co po nás trenéři chtějí,“ přiznává Dolníček.

Do začátku soutěže ale zbývá ještě téměř měsíc, takže času na vyladění formy zůstává ještě poměrně dost. „Musíme se na ledě víc poznat, pak to bude dobrý,“ je přesvědčen bývalý hráč Třebíče. „Nic jiného nám ani nezbude. Porážky na sebevědomí nikomu nepřidají.“

Víra ve zlepšení nechybí ani dalšímu Davidovi v jihlavském mužstvu, Jonášovi. „Ty góly, které nám teď chybí, určitě přijdou,“ tvrdí přesvědčivě mladý útočník, jehož cílem pro nadcházející prvoligový ročník je hrát co nejčastěji. „Loni jsem přišel až v průběhu sezony, takže jsem byl rád za čtvrtou lajnu. Ale letos už se chci prosadit mnohem víc,“ hlásí.