Dukla vyráží na Slovensko, v Nitře odehraje tři zápasy

21.08.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté míří za hranice. V rámci přípravy na novou prvoligovou sezonu vyrážejí do Nitry, kde se zúčastní memoriálu Štefana Valenty. Společně s Duklou budou v nadcházejících třech dnech bojovat o vítězství v turnaji ještě domácí tým, reprezentace Polska a švýcarský Langnau.

„Všichni soupeři jsou kvalitní a budou pro nás zárukou velmi dobré konfrontace,“ pochvaluje si obsazení turnaje hlavní trenér Karel Dvořák.

Zatím se Dukla v přípravě neprezentovala zrovna povedenými výsledky. Až na utkání v Berouně, kde vyhrála 7:3, a také úterní domácí duel s Neuchatelem, v němž zvítězila 8:3. „Doufám, že konečně prokážeme nějakou stabilnější výkonnost a hlavně se vyvarujeme chyb v obraně,“ přeje si kouč jihlavského A-týmu.

Na Slovensko pocestují s Duklou dva gólmani – Milan Řehoř a Roman Kousal. První jmenovaný by měl nastoupit v dnešním duelu s Nitrou a v sobotním souboji s reprezentací Polska, na Kousala zbude utkání s Langnau.

„Vráťa Vajner zůstal doma, bude se dneska připravovat s juniorkou a pak pojede do Žďáru nad Sázavou, kde ho v neděli čeká přípravný zápas,“ prozradil trenér brankářů Petr Jaroš.

Jinak by mělo jihlavské mužstvo odcestovat ve stejné sestavě, v jaké odehrálo úterní domácí utkání. Navíc pojede s týmem pouze sedmnáctiletý juniorský obránce Luboš Rosendorf.

Dnešní souboj s Nitrou začne v 17 hodin, zítra nastoupí Dukla proti Langnau už ve 13 hodin a v sobotu ve stejný čas se postaví polské reprezentaci.