Dietní kuře jihlavskému týmu vítězství nepřineslo

21.08.2008 / Eva Streichsbierová

PODROBNOSTI Z NITRY OD PETRA JAROŠE

Hokejisté Dukly Jihlava za sebou mají první den turnaje v Nitře. Na Slovensko se vydali ráno před desátou hodinou a cesta nebyla zrovna ideální. „Dvakrát jsme narazili na kolonu, jednou jsme museli dokonce sjet z dálnice. Na oběd jsme kvůli tomu dorazili skoro o hodinu později,“ prozradil trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš.

Dlouhý výlet za hranice si jihlavští hokejisté krátili sledováním videa. „Ale taky samozřejmě dostali pokyn si odpočinout. Někteří usnuli, jiní ale jen tak koukali z okna, nebo si četli,“ popsal aktivitu na palubě autobusu.

K obědu měli hráči přírodní kuřecí steak s rýží. „Bylo to opravdu dietní jídlo, skoro se zdálo, že to maso jenom uvařili,“ smál se Jaroš. „Ale pochutnali jsme si,“ přispěchal vzápětí s ujištěním.

Po úvodním souboji s domácí Nitrou, který Dukla prohrála jen těsně 0:1, vyrazili jihlavští hokejisté na společnou večeři. A pak hned do hotelu. I když kvůli ubytování si museli cestování ještě trochu protáhnout.

„Přímo v Nitře nebyl volný hotel s takovou kapacitou, jakou jsme potřebovali. Zrovna tady totiž mají nějaký veletrh. Takže bydlíme až v Piešťanech, což je nějakých čtyřicet minut od Nitry,“ uvedl trenér.

Na páteční půl devátou ráno má Dukla naplánovanou snídani a pak už se pomalu přesune znovu na nitranský zimní stadion. Její druhé vystoupení proti švýcarskému Langnau totiž začíná už hodinu po poledni. Do jihlavské branky by se měl postavit Roman Kousal.