Patnáctiletého obránce Musila čeká premiéra v A-týmu

26.08.2008 / Eva Streichsbierová

V jihlavské sestavě se ve středečním zápasovém testu s Třebíčí objeví trojice juniorů. Proti Horácké Slavii nastoupí jako náhradní gólman Petr Navrátil, v obraně počítají trenéři s Davidem Musilem a do útoku by měl naskočit Dan Kotlík. Přípravné derby začne v Jihlavě ve středu v 18:30.

Zařazení tří mladíků na soupisku vysvětluje jednatel Dukly Bedřich Ščerban prostě. „Je to naše filosofie, chceme dávat šanci mladým. Na nich hodláme v budoucnu stavě. Hrát ale samozřejmě budou jenom ti, kteří si o to svými výkony řeknou,“ tvrdí.

Mezi vybranými juniory figuruje také teprve patnáctiletý David Musil, syn bývalého jihlavského obránce a reprezentanta Františka Musila. „Prokazuje, že je v juniorském týmu nejlepší, tak proč bychom mu neměli dát příležitost,“ říká na adresu sto devadesát centimetrů vysokého mladíka kouč A-týmu Karel Dvořák.

Duklu čekají v nadcházejících třech dnech tři zápasy. Zopakuje si tak program z minulého týdne, kdy se představila na turnaji v Nitře. „Výkonnost kluků tam šla nahoru, doufám, že to proti Třebíči potvrdíme. Chtěli bychom si zvednout sebevědomí,“ hlásím trenér.

Po středečním duelu s Třebíčí bude následovat čtvrteční cesta do Havlíčkova Brodu a v pátek se Jihlava vypraví k odvetě na třebíčský led. „V každém zápase bude jedna pětka odpočívat, ale ve kterém jaká, to vám teď neřeknu. Rozhodneme se operativně,“ vysvětluje Dvořák.