Jihlavští hokejisté vyhráli, ale trenérovy představy nenaplnili

28.08.2008 / Eva Streichsbierová

Porazili rivala, nastříleli pět gólů, trefili se i v oslabení, ale výrazné pochvaly se nedočkali. Představa kouče Karla Dvořáka o hře A-týmu Dukly se totiž od reality poněkud lišila. Jihlavští hokejisté si proto po zápase vyslechli hlavně kritiku. „Spokojený nejsem, hokej to nebyl dobrý ani z jedné strany. My jsme sice vyhráli, ale výkon za moc nestál,“ prohlásil zklamaný trenér.

Proto se také tentokrát z kabiny Dukly neozývaly žádné salvy smíchu, ani hlasitá hudba, jako tomu obvykle po vydařených duelech bývá. „Myslím si, že teď už jsme se dostali do takového stadia přípravy, že by hráči měli konečně dělat to, co po nich chceme. Jenomže někteří jsou asi jiného názoru, takže zřejmě brzy budeme muset někoho vyprovodit,“ poslal varování Dvořák.

Ve středečním souboji s Třebíčí (5:2) byla velká pozornost upřena na výkon teprve patnáctiletého juniora Davida Musila. Ten dostal příležitost společně s útočníkem Danem Kotlíkem. Ani jeden z mladíků nezklamal, druhý jmenovaný se dokonce zapsal do střelecké listiny. A jak byl trenér spokojený s hrou benjamínka Musila?

„Splnil to, co jsme od něj očekávali. Nedělal si žádné zbytečné problémy tím, že by chtěl někde něco vymýšlet. Rychle rozehrával puk, umí číst hru, prostě si myslím, že je to perspektivní hráč,“ uznale pokyvoval hlavou Dvořák. I proto se oba mladíci objeví na soupisce Dukly v páteční odvetě na ledě Třebíče.

Jedním z úspěšných střelců středečního přípravného derby byl také obránce Rostislav Malena, který s hokejem začínal v Třebíči, a ještě v závěru loňské sezony oblékal dres Horácké Slavie. A stejně se svým bývalým spoluhráčům „odvděčil“ také David Dolníček. „No jo, rozšoupli jsme se,“ usmíval se autor druhé jihlavské branky Malena. „Je to pro nás dobře, doufám, že v tom budeme oba pokračovat,“ dodal.