5:2
(3:1, 0:0, 2:1)

První předsezónní horácké derby pro Duklu

27.08.2008 / Jakub Mezlík

Třebíčští hokejisté se sice dostali v Jihlavě v 11. minutě do vedení, Dukla však góly Davida Dolníčka, Rostislava Maleny a Dana Kotlíka během dvou minut a třiceti devíti sekund získala dvoubrankový náskok a od té doby si vedení bez problémů držela. Ve třetí třetině se ale ještě skóre několikrát měnilo. Lva v třebíčské brance překonal dvakrát Oldřich Bakus, Řehoř inkasoval jednou, a Dukla tak zvítězila nad rivalem z Třebíče 5:2.
27.08.2008 18:30, Přípravné zápasy - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Staněk P., Ficenc, Musil, Kašpar, Štrach, Novák - Man, Bakus, Rytnauer - Krupka, Dolníček, Hodek - Říha, Hradecký, Kotlík
5

SK Horácká Slavia Třebíč

Lev (Míča) - Hrbáček, Kaláb, Sedláček, Bulička, Březina, Sláma, Koktan, Havran - Čech, Zahradník, Obdržálek - Ferebauer, Nahodil, Staněk A. - Vrba, Otčenáš, Sojčík - Přibyl, Stejskal, Kundela - Burian
2
Branky a nahrávky: 16. Dolníček (Hodek), 17. Malena (Rytnauer), 19. Kotlík, 41. Bakus (Man), 46. Bakus (Malena) - 11. Staněk A, 44. Zahradník (Čech). Rozhodčí: Vokurka - Svoboda, Rittich. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 450. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

Úvodních deset minut přípravného derby nabídlo spíše vzájemné oťukávání a rozehrávání, všechno ale změnil gól Aleše Staňka z 11. minuty, který střelou z pravého kruhu poslal hosty do vedení - 0:1. To vydrželo Horácké Slavii do poloviny 16. minuty.

V oslabení se povedlo díky dobrému forčekingu a ideálnímu bekhendovému zakončení vyrovnat extřebíčskému Davidu Dolníčkovi a za minutu a osmnáct sekund už Dukla vedla. Postaral se o to další rodák z Třebíče Rostislav Malena, který zužitkoval Rytnauerovu přihrávku zpoza branky - 2:1

Ani další branka na sebe nenechala dlouho čekat a tentokrát byla poměrně kuriózní. Dan Kotlík nahodil kotouč do útočného pásma, tam se ho ujal třebíčský obránce Bulička, najel si před vlastního brankáře, byl lehce postrčen a kotouč se doklouzal až za překvapeného Lva.

Jestliže druhá desetiminutovka úvodní třetiny diváky gólově namlsala, prostřední část musela být zklamáním, příliš atraktivní hokej totiž nenabídla. Hosté se mohli vrátit do hry, ale nevyužili přesilovku 5 na 3 a ve zbylém průběhu se hrálo spíše před jejich brankou. Ani Dukla však střelecky neuspěla.

Do třetí části vstoupili domácí jako živá voda a po půl minutě už na světelné tabuli svítilo skóre 4:1. Postaral se o to jihlavský kapitán Oldřich Bakus. Ve 44. minutě sice Petr Zahradník po souhře s Čechem snížil znovu na rozdíl dvou branek, za další dvě minuty však uspěl Oldřich Bakus podruhé a vrátil Dukle třígólový náskok, který vydržel až do konce utkání - 5:2.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie