Dukla si bude muset dát pozor na havířovské přesilovky

12.09.2008 / Eva Streichsbierová

Druhé vystoupení v nové prvoligové sezoně si jihlavští hokejisté odbudou na ledě soupeře. Jejich sobotní cesta povede na sever Moravy do Havířova, kde se postaví domácím Panterům. „Určitě tam jedeme s cílem bodovat,“ hlásí asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík. Zápas 2. kola začne na havířovském stadionu v 17 hodin.

Oba sobotní soupeři měli v úvodním utkání výhodu domácího prostředí, využít ho však dokázali pouze Panteři. Ti si před vlastním publikem poradili s Třebíčí 4:1. „Z toho tři góly dali v přesilovce, takže si budeme muset dát velký pozor na zbytečné fauly,“ upozorňuje jihlavský trenér.

Dukla zahájila sezonu porážkou 3:4 s Vrchlabím. „Nálada je ale dobrá, zatím není důvod, aby byli kluci skleslí,“ tvrdí Mejzlík. „Nehráli jsme vyloženě špatně, jenom nám nevyšla koncovka. V tréninku jsme teď ještě víc zapracovali na defenzivě. Tam máme pořád co zlepšovat,“ dodává.

V sestavě jihlavského týmu se v Havířově znovu neobjeví útočník Ladislav Rytnauer, který doléčuje zranění. „V pondělí už by se ale měl zapojit do přípravy,“ říká Mejzlík. Rytnauerovo místo v elitní formaci tak opět zaujme Daniel Hodek, autor jednoho ze tří středečních jihlavských gólů.

Naopak připraven do hry už bude v sobotním duelu Jan Hrbatý. „Začne ve čtvrté řadě s Kotlíkem a Jonášem,“ hlásí Dvořákův asistent. „A Jarda Mareš tentokrát bude hrát s Dolníčkem a Krupkou,“ doplňuje informace o složení kádru.