Bakus: Byli jsme lepší, aspoň bod jsme si zasloužili

14.09.2008 / Eva Streichsbierová

Druhé vystoupení v novém prvoligovém ročníku a druhá porážka o jediný gól. Tentokrát si ji hokejisté Dukly Jihlava přivezli z Havířova, kde prohráli fotbalovým výsledkem 0:1. „Je to špatný, když nedáme gól. To potom nemůžeme chtít vyhrát,“ zlobil se kapitán jihlavského týmu Oldřich Bakus.

Foto ze zápasu v Havířově zde

Přitom příležitostí měla Dukla v utkání celou řadu, především v poslední dvacetiminutovce. „Byli jsme lepší, dá se říct, že skoro každé střídání jsme si vypracovali vyloženou šanci. Určitě se tady dalo i na dva na tři góly vyhrát,“ povzdechl si třiatřicetiletý útočník.

Ve chvíli, kdy se Jihlava chystala v Havířově na závěrečný nápor, poslal hlavní sudí Kočí na trestnou lavici dva její hráče. Nejprve vykázal z ledu za údajný faul obránce Pavla Staňka a jen pár vteřin poté také gólmana Milana Řehoře, který prý úmyslně posunul branku.

„Už chvilku předtím mi hráči padli na bránu a vyrvali jí, vůbec pak nedržela. Když jsem rozhodčímu říkal, že to bude vypadávat, že ji chci navrtat, tak řekl, že neexistuje. Pak jenom stačilo, abych o ní zavadil a byla venku,“ rozčiloval se jihlavský gólman.

Krom dvouminutového trestu vyfasoval Řehoř v závěru navíc i jeden desetiminutový. A za co? „No to bych taky rád věděl,“ krčil bezmocně rameny. „Fakt jsem nepoužil žádné sprosté slovo, jenom jsem za ním zajel a řekl mu, že je divný, že před tím neviděl dva fauly ze zadu na Tomáše Hradeckého, tak ať píská rovinu,“ přiznal.

Zlobit se ovšem hokejisté Dukly mohli v sobotu večer především sami na sebe. Z 32 střel nedokázali propasírovat za záda brankáře Jakuba Čecha ani jednu! „Neproměňování šancí je náš velký problém. Rozhodčí je sice tlačil, ale na to se vymlouvat nemůžeme,“ uznal Řehoř.

Začátek sezony jihlavskému týmu po výsledkové stránce nevyšel, herně se ale mužstvo cítí dobře. „Myslím, že ty zápasy nebyly špatný. Tady v Havířově jsme dokonce byli určitě lepší a zasloužili jsme si minimálně bod. Jsem přesvědčený, že pokud budeme takhle bojovat, tak body určitě přijdou,“ uzavřel hodnocení Bakus.