1:0
(1:0, 0:0, 0:0)

O prohře Dukly v Havířově rozhodl jediný gól

13.09.2008 / Eva Streichsbierová

Trefa havířovského Haase z 8. minuty rozhodla o neúspěchu jihlavských hokejistů v sobotním zápase na ledě Panterů. I když gólman Dukly Milan Řehoř za svá záda žádnou další branku nepustil, střelcům tentokrát pořádně zvlhl prach. Ani nejzkušenější hráči Bakus s Hodkem nedokázali ve svých vyložených šancích na Čecha vyzrát, a tak z Havířova odjíždí červenožlutí s porážkou 0:1 a bez bodu.
13.09.2008 17:00, 1. liga ČR - 2. kolo

AZ Heimstaden Havířov

Čech - Štefanka, Evan, Huhto, Novák, Lašek, Štěpánek, Hegegy, Rangl - Rozum, Haas, Sikora, Seman, Strapáč, Velecký, Duba, Piecha, Daneček, Brynecký, Podešva, Kotásek
1

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Štrach, Novák, Staněk, Kašpar, Bílek, Musil, Ficenc, Malena - Krupka, Bakus, Mareš, Man, Hanzal, Hodek, Dolníček, Hradecký, Hrbatý, Jonáš, Kotlík, Suk
0
Branky a nahrávky: 8. Haas (Štefanka). Rozhodčí: Kočí - Jurečka, Pala. Vyloučení: 4:11, navíc Malena, Řehoř (oba JIH) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. Střely na branku: 32:32. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

Jihlava přijela do Havířova s plánem dobře bránit a to se jí také téměř celý zápas dařilo. Za šedesát minut chybovala pouze jednou, jenomže právě tato chyba se jí nakonec stala osudnou. V 8. minutě potrestal domácí Hass vyloučení obránce Rostislava Maleny a na výsledku 1:0 už se potom až do konce utkání nic neměnilo.

„Je to taková blbá porážka, protože si myslím, že neprohrálo horší mužstvo. Řekl bych že od poloviny druhé třetiny jsme byli lepším týmem. Bohužel hokej se hraje na góly a ten jsme dnes nedali ani jeden,“ povzdechl si hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.

Šancí si přitom Dukla vytvořila dost, zejména první útočná formace. Daniel Hodek měl na hokejce dvě tutovky, Oldřich Bakus spálil jednu. Domácí brankář Jakub Čech se tak stal hrdinou, který nedovolil soupeři skórovat.

„S produktivitou se potýkáme v poslední době často, takže všichni gólmani jsou v souboji s námi hvězdami. I když Čech chytal výborně,“ uznal trenér poraženého týmu.

Největší tlak si jihlavští hokejisté schovali na poslední třetinu, která se z větší části odehrála v obraném pásmu domácích Panterů. Ti se nadechli pouze ve chvíli, kdy se hlavní sudí Kočí rozhodl udělit soupeři trest.

V jednu chvíli dokonce dva v krátkém časovém rozmezí po sobě, čímž daroval Havířovu dlouhou dvojnásobnou přesilovku. „Tohle ani nemá cenu komentovat. Rozhodčí je pánem na ledě a dnes jím tedy opravdu byl,“ zlobil se po utkání Dvořák. „Chtěl být asi hodně vidět, což se mu každopádně povedlo,“ dodal ironicky.

Dvě minuty před koncem zkusila Dukla power play, jenomže bez úspěchu. Navíc posledních několik desítek vteřin už zase dohrávala v oslabení. „Musím kluky pochválit, protože bojovali a makali opravdu naplno. Chyběla nám jenom trocha štěstí,“ smutnil kouč jihlavského A-týmu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie