Potřebujeme vyhrát, klidně jen o jeden gól, říká Dolníček

17.09.2008 / Eva Streichsbierová

Ještě začátkem letošního roku bojoval na druhé straně, dnes ale bude všechno jinak. Útočník David Dolníček nastoupí poprvé v dresu Dukly Jihlava v rámci soutěže proti Horácké Slavii Třebíči. „Už jsme s ní v létě odehráli dva přáteláky, takže vím, do čeho jdu,“ odmítá obavy devětadvacetiletá letní posila jihlavského A-týmu.

Koncem srpna vstřelil v přípravném duelu na Horáckém zimním stadionu svým bývalý spoluhráčům jeden gól a přispěl tak k vítězství Dukly 5:2. „Samozřejmě se budu snažit, abychom zase vyhráli,“ tvrdí přesvědčivě Dolníček. „A že bychom na sebe s klukama z Třebíče dělali nějaké obličeje? Tomu se snad vyhnu,“ dodává.

Vzhledem k předchozím porážkám s Vrchlabím a Havířovem má před sebou Dukla jednoznačný cíl. „Potřebujeme vyhrát, klidně i o jeden gól, to je úplně jedno. Každopádně jdeme do zápasu pro tři body,“ hlásí odhodlaně zkušený forvard.

Na stejné bojovné vlně je naladěn také další jihlavský útočník Ladislav Rytnauer, pro kterého bude dnešní derby s Třebíčí vůbec prvním zápasem v nové sezoně. „Byl bych rád, kdybych dal hned nějaký gól a přispěl k naší výhře,“ říká osmadvacetiletý hokejista.

Nálada v jihlavském týmu je prý dobrá. Výsledkově sice Dukle úvodní zápasy nevyšly, ale po herní stránce mohli být trenéři i hráči relativně spokojeni. Oba souboje vnímal Rytnauer kvůli zranění pouze jako divák.

„S Vrchlabím to pro nás bylo hodně smolné utkání a v Havířově jsme nedokázali proměnit vyložené šance. Poslední roky jsme se ale nikdy nerozjížděli dobře,“ pokyvuje hlavou jihlavský ostrostřelec. „Každopádně věřím, že teď v domácím dvojzápase uděláme šest bodů a bude to v pohodě,“ doufá.

Dnešní úvodní prvoligové derby sezony 2008/2009 začne na Horáckém zimním stadionu v tradičním čase 17.30.