Dukla dnes přivítá na domácím ledě šestý tým tabulky

06.10.2008 / Eva Streichsbierová

Do Jihlavy v pondělí dorazí další severočeský tým. Po Ústeckých Lvech se na Horáckém zimním stadionu představí Most. Oba dnešní soupeře dělí v tabulce pouhá dvě místa a jenom jeden bod. Domácí Dukle patří čtvrtá příčka, Most je šestý. Úvodní buly zápasu 10. kola první ligy bude vhozeno tradičně v 17.30.

V sobotu skončila úspěšná série jihlavských hokejistů, která trvala šest zápasů. Z Olomouce si Dukla přivezla těsnou porážku 2:3, přesto si držela svoje čtvrté místo v prvoligové tabulce. Také na nálada zůstává pořád stejně pohodová.

Skupinka čtyř hráčů se v závěru tréninku rozdělila na dvojice, které pak spolu soutěžily o to, kdo se víckrát trefí do horního břevna branky. Na jedné straně stála dvojice Petr Štrach a Jan Kašpar, na druhé Petr Novák a Pavel Staněk. „Hrajeme vždycky o colu,“ prozradil se smíchem posledně jmenovaný.

A právě on společně s Novákem byli nakonec úspěšnější. „Dneska jsme porazili Petra Štracha hned o dvě coly. To ponese těžko,“ dobíral si spoluhráče, který kolem procházel do kabiny. V zápase by ale střelba do břevna nepřinesla Dukle vůbec nic. „No jasně, v zápase budeme střílet hlavně do branky,“ uklidňoval s úsměvem Staněk.

Dnešní soupeř jihlavských hokejistů vstoupil do sezony úspěšně, na svém kontě má dokonce skalp jednoho z největších favoritů letošní první ligy – Chomutova. V zatím posledním kole doma porazili Severočeši Havířov těsně 2:1. „Je to pro mužstvo velice pozitivní. I pro získání sebevědomí a chutě do další práce, která před námi je,“ pochvaloval si výsledek na klubovém webu hlavní kouč Mostu Jan Neliba.