Spokojený jsem tak napůl, svěřil se útočník Říha

07.10.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté znovu hráli podle osvědčeného scénáře a opět se dočkali zasloužené odměny v podobě tříbodového zisku. Žádné střelecké hody Dukla letos nepořádá, stačí dva tři góly, o zbytek se postará brankář Milan Řehoř. I v pondělí proti Mostu pomohl svému týmu jistými zákroky k vítězství 3:1. „Zase nás parádně podržel,“ vysekl svému spoluhráči poklonu obránce Petr Štrach.

Pětadvacetiletý bek byl v pondělním souboji střelcem vítězného gólu. V 27. minutě zužitkoval přesný pas Daniela Hodka. „To v podstatě nešlo nedat, poslal mi výbornou přihrávku. Sjel jsem si a zametal jsem puk do prázdné brány,“ popsal gólový okamžik ze druhé třetiny Štrach.

Už před ním se v úvodní části zapsal do střelecké listiny také Vladimír Říha (na snímku), pro kterého byl zápas Mostem vůbec první v letošní sezoně. Zkušený útočník až do pondělka pouze trénoval. „Bylo znát, že určité herní nedostatky tam byly. Gól jsem sice dal, ale mohlo jich být i víc. Takže jsem spokojený tak napůl,“ svěřil se osmadvacetiletý hokejista.

Pro utkání ho trenéři nasadili do druhého útoku společně s Ladislavem Rytnauerem a Davidem Dolníčkem. „Sice jsme toho předtím spolu moc nenatrénovali, vlastně jenom v neděli odpoledne a před zápasem dopoledne, ale oba už něco odehráli, takže v tom nebyl žádný problém,“ pochvaloval si spolupráci Říha.

Až do 54. minuty držel gólman Dukly Milan Řehoř čisté konto, jenomže pak dostal mostecký Jan Bauer příliš volného prostoru a jihlavský brankář o svoji druhou nulu v sezoně přišel. „Chtěli jsme Milanovi pomoct k čistému kontu, bohužel tam ale padl takový smolný gól. Mrzí nás to, špatně se ta situace rozebrala,“ přiznal Štrach. I přesto si jihlavský brankář stále drží pozici nejlepšího gólmana celé první ligy.