3:1
(1:0, 2:0, 0:1)

Proti Mostu vítězně

06.10.2008 / Pavel Zeman

Po porážce v Olomouci chtěla Dukla ukázat, že hokej hrát umí. První třetina přinesla vyrovnanou podívanou, když se trefil v přesilové hře navrátilec do sestavy Vladimír Říha. Ve druhé části hry navázala Jihlava na skvělý výkon z předchozích duelů a přesné zásahy přidali Petr Štrach a Oldřich Bakus. Od většího brankového přídělu zachránil Most výborně chytající brankář Horčička. V závěrečné dvacetiminutovce se hostům povedlo snížit Janem Bauerem a Jihlava tak zaslouženě vyhrála 3:1
06.10.2008 17:30, 1. liga ČR - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Kašpar, Malena, Ficenc, Štrach, Bílek, Staněk, Novák - Man, Bakus, Hodek - Říha, Dolníček, Rytnauer - Krupka, Hanzal, Suk - Hrbatý, Bezděk, Hradecký
3

HC Baník Most

Horčička (41. Závorka) - Martínek, Lomička, Charousek, Hlubuček, Stříteský, Černý, Schmidt, Nosek - Bauer Jan, Heinisch, Bauer Jak. - Salač, Vrtek, Kuběna - Zima, Budínský, Šinkovič - Havlůj, Nedrda, Nekvinda
1
Branky a nahrávky: 15. Říha (Dolníček, Hradecký), 27. Štrach (Hodek, Man), 36. Bakus (Hodek, Man) - 54. Bauer Jan (Bauer Jakub, Heinisch). Rozhodčí: Smitka - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1200. Střely na branku: 40:28. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Desáté kolo 1. ligy přisoudilo jihlavské Dukle houževnatého soupeře z Mostu. Svěřenci trenéra Neliby přijeli na Vysočinu nabuzeni výhrou nad Havířovem. Domácí naopak chtěli rychle zapomenout na porážku 2:3, kterou si odvezli z Olomouce.

Mostečtí mohli jít do vedení v 11. minutě. Šinkovič evidentně podcenil střelu do prázdné brány a pohotový Hodek stačil jeho pokus vytěsnit mimo tři tyče. Nedali – dostali.

Po měsíčním trucování se do kádru jihlavské Dukly vrátil Vladimír Říha a „comeback“ si osladil brankou v přesilovce – 1:0. Návrat ztraceného syna ve velkém stylu. Říha patřil mezi bojovnější hráče a snaha mu vydržela po celých 60 minut.

Ve 27. minutě začali dělat okruhy na dráze „mostecké obranné pásmo“ útočníci první jihlavské pětky a hosté nestíhali. Všechnu pozornost upnuli na aktivní duo Hodek-Man a najíždějící Petr Štrach nemohl Hodkovu precizní nahrávku minout - 2:0.

36. minuta a další představení jihlavské top pětky. Tentokrát přetavil tlak v gólový úspěch Oldřich Bakus3:0.

Jestliže něco vychází jihlavským hráčům v této sezóně nad očekávání dobře, pak je to právě obranná fáze. Málokdo tedy pochyboval, že červenožlutí tříbrankové vedení ztratí.

Most do třetí třetiny vyměnil strážce svatyně. Horčičku nahradil Závorka. V 54. minutě hosté využili přesilovou hru. K odraženému kotouči se dostal Jan Bauer a zasunul puk do prázdné brány - 3:1. K závěrečnému náporu se hosté nedostali. Pod taktovkou Karla Dvořáka Jihlava zvládá závěry takovýchto zápasů bez větších problémů.

Nepříjemnou zajímavostí pro jihlavského diváka je fakt, že v pěti zápasech z deseti musel Řehoř překousnout, že ho od nuly dělil jediný úspěšný zákrok navíc. I tak ale jihlavský brankář dál vévodí prvoligovým statistikám.

Ohlasy trenérů

Jan Neliba (Most): „Domácí vyhráli zaslouženě, protože v druhé půlce zápasu byli hokejovější. Nevyužili jsme šance, které jsme měli v první třetině, a to si myslím, že rozhodlo celý zápas. Tam jsme byli možná i trochu lepší. Ale naše mladé mužstvo nemá tolik zkušeností a neumí tak organizovaně hrát jako Jihlava."

Roman Mejzlík (Jihlava): „My jsme ten zápas nerozehráli dobře. Soupeř měl dvě šance prakticky do prázdné brány, nevyužil toho. Přesilovku 5 na 3 taky nevyužili a tam se zlomil zápas. My jsme svoje šance dokázali využít. Na Vláďovi Říhovi bylo vidět, že měl chuť. Mohl dát víc gólů, ale asi si ještě nějaký nechal na středu. Chtěl bych také poděkovat všem divákům, kteří přišli a dali přednost hokeji před fotbalem."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie