Jihlavu v derby potopil odchovanec Dukly Třetina

09.10.2008 / Eva Streichsbierová

Havlíčkobrodská Kotlina zůstala pro jihlavské hokejisty znovu zakletá. Dukla nedokázala získat na ledě svého regionálního rivala ani bod, podlehla Rebelům těsně 2:3. „Rozhodla druhá třetina, kdy jsme během chvilky dostali dva góly. Přitom jsme zrovna začali mít navrch,“ litoval ztráty hlavní kouč Dukly Karel Dvořák.

První třetina skončila remízou 1:1, ve druhé odskočili domácí Jihlavě na rozdíl dvou branek a vítězství už si vzít nenechali. „Šli jsme tomu asi víc naproti,“ prohlásil po utkání autor rozhodující trefy Miroslav Třetina. „I když asi se to takhle nedá říct, Dukla tomu šla taky naproti, ale měla smůlu. Prostě to bylo o jednom gólu,“ přispěchal s dodatkem.

Jihlavští hokejisté ve středu na ledě Kotliny potvrdili, že v letošní sezoně mají problémy se střelbou. Obě branky totiž v souboji s Rebely vstřelili při přesilovce. Ve hře pěti proti pěti neskórovali ani jednou. „Je to pořád o tom samém. Určitě jsme bojovali, ale bohužel rozhodují góly a těch jsme dnes dali míň,“ povzdechl si Dvořák.

I tentokrát tedy platilo, že pokud brankář Milan Řehoř inkasuje v utkání více jak dvakrát, Dukla neboduje. Zatím prostě nějak pořád neumíme překročit limit dvou vstřelených branek na zápas,“ krčil rameny šéf jihlavské střídačky.

Havlíčkův Brod navíc znovu dokázal, že se umí proti soupeři z Jihlavy pořádně namotivovat. „Asi je to tak,“ usmíval se Třetina. „Ale hlavně jsme vsadili na bojovnost. Takhle musíme hrát i venku, pak si myslím, že určitě nebudeme v tabulce tam, kde momentálně jsme,“ dodal.

Zkušený brodský útočník střílí Dukle góly celkem pravidelně a většinou je také jeho přesná trefa tou rozhodující. Přitom s hokejem začínal právě v Jihlavě. Na otázku, kde se vlastně cítí být víc doma, jestli v krajském městě Vysočiny nebo v Havlíčkově Brodě, reagoval se smíchem: „Já jsem se odstěhoval do Luk nad Jihlavou, takže jsem teď hlavně vesničan.“