Oba neuznané góly byly regulérní, tvrdí Rytnauer

09.10.2008 / Eva Streichsbierová

Výprava do Havlíčkova Brodu pro něj nezačala moc dobře. Ladislav Rytnauer si nechal v Jihlavě ortézy, které potřebuje pro zpevnění kolena a ramene. „Sušily se na topení, takže jsem na ně při balení zapomněl,“ přiznal jihlavský útočník. „Nakonec jsem je ale při zápase měl, i když dorazily se zpožděním,“ dodal.

Právě Rytnauer zařídil v závěru úvodního dějství derby s Rebely vyrovnávací gól na 1:1. Trefil se těsně před prvním odchodem do kabin v přesilové hře. „Puk se ke mně odrazil a přede mnou byla prázdná brána. Stačilo ho trefit tak, aby tam nějak došel. A povedlo se,“ popsal gólový okamžik ze 20. minuty.

Ve druhé třetině pak Dukla svého soupeře zmáčkla a dostávala se do řady šancí, jenomže koncovka jihlavských hokejistů byla mizerná. „Hráli jsme dobře, ale nedali jsme gól. Naopak jsme sami dostali během dvou minut dva,“ smutnil zkušený útoční Dukly.

I když tak úplně pravda to zase s tím špatným zakončením nebyla. Dukla dostala ve středu puk za záda brodského brankáře Stanislava Nerudy celkem čtyřikrát, jenomže hlavní sudí uznal pouze polovinu z těchto úspěšných střel.

„Podle mě byly oba neuznané góly naprosto regulérní. Jak ten při závaru, kdy puk skončil evidentně za brankovou čárou, tak i ten ve třetí třetině, který jsme měli dát údajně vysokou hokejkou,“ zlobil se Rytnauer.

Jenomže pány na ledě jsou sudí a jejich verdikt byl nekompromisní. „Byly regulérní, ale vymlouvat se na to nemůžeme. Měli jsme dát prostě ještě víc gólů, šancí na to bylo dost,“ uznal jihlavský kanonýr, který s hokejem kdysi začínal právě na ledě havlíčkobrodské Kotliny.

„Už jsou tady ale úplně jiní kluci, jiná organizace, než když jsem odtud před lety odcházel. Nijak zvlášť pro mě proto tyhle zápasy s Brodem už neznamenají,“ svěřil se Rytnauer.

Zato Rebelové berou souboje s regionálním rivalem pořád hodně prestižně. A ve středu to bylo na ledě i v hledišti znovu dost patrné. „Oni jsou schopni prohrát třeba deset zápasů v řadě a na nás se pak vytáhnou. Jsou to prostě blázni, pro které je zápas s Jihlavou na prvním místě,“ prohlásil osmadvacetiletý forvard Dukly.

Foto ze středečního derby na ledě Kotliny můžete vidět zde.