3:2
(1:1, 2:0, 0:1)

V Kotlině Dukla těsně prohrála

08.10.2008 / Ladislav Vácha

Druhé letošní krajské derby odehrála Dukla v Kotlině, kde jí přivítali Rebelové. Jako první šli do vedení domácí, když se prosadili v polovině osmnácté minuty, za stodeset vteřin však vyrovnal Ladislav Rytnauer. Ve druhé části měli více ze hry jihlavští hokejisté, byli to ale Brodští kteří stříleli branky. Po čtyřiceti minutách vedli 3:1. V poslední dvacetiminutovce stačil už jen na konečných 3:2 snížit Tomáš Hradecký.
08.10.2008 18:00, 1. liga ČR - 11. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Neruda - Vyhlídal, Špelda, Šulc, Němec Václav, Pavlík, Jelínek A., Rusnák - Endál, Svoboda, Borovanský, Kraučuk, Třetina, Holec, Němec Vojtěch, Stromko, Wurm, Ondráček, Varga, Rusnák
3

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Kašpar, Malena, Ficenc, Štrach, Bílek, Staněk - Man, Bakus, Hodek - Říha, Dolníček, Rytnauer - Krupka, Hanzal, Suk - Hrbatý, Bezděk, Hradecký - Jonáš
2
Branky a nahrávky: 18. Endál (Neruda), 37. Svoboda (Třetina), 38. Třetina (Kraučuk) - 20. Rytnauer (Staněk, Hodek), 51. Hradecký (Ficenc, Říha). Rozhodčí: Přikryl - Brabec, Chocholouš. Vyloučení: 9:6, navíc Řehoř (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2450. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Havlíčkův Brod vstřelil v 18. minutě zásluhou Lukáše Endále branku, ale Jihlavě se podařilo 40 sekund před koncem první třetiny vstřelit vyrovnávací gól. V přesilovce se prosadil Ladislav Rytnauer.

Po většinu druhé třetiny byla Dukla Jihlava lepší, ale nedokázala se střelecky prosadit. To se povedlo Havlíčkovu Brodu. Ve 37. minutě se trefil Tomáš Svoboda a Rebelové vedli 2:1. Zaskočení hosté nevěděli, co hrát a byli potrestání dalším gólem. Ve 38. minutě zvyšoval na 3:1 Miroslav Třetina.

Hosté snížili v 51. minutě na rozdíl jediné branky. Trefil se znovu v přesilové hře Tomáš Hradecký. Havlíčkův Brod ale nakonec těsné vítězství nad Jihlavou ubránil a mohl se radovat z vítězství 3:2.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (Jihlava): „Domácí začali dobře a vstřelili první branku. Nám se podařilo brzy vyrovnat. Ve druhé jsme byli herně lepší, ale nepodařilo se nám vstřelit branku. To se povedlo soupeři a zaslouženě zvítězil."

Petr Novák (Havlíčkův Brod): „Podařilo se nám vstřelit 3 góly a zaslouženě jsme zvítězili. Fanoušci byli výborní, jak brodští tak jihlavští. I když by se někteří měli naučit slušně chovat a navštívit psychologa."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie