Přijede Kometa, Jihlava se těší na parádní atmosféru

10.10.2008 / Eva Streichsbierová

Horácký zimní stadion čeká v sobotu jeden z nejatraktivnějších duelů letošního ročníku první hokejové ligy. Do Jihlavy dorazí k zápasu 12. kola Kometa Brno. Oba sobotní soupeři se pohybují v horních patrech tabulky. Domácí Dukle patří pátá příčka, její odvěký rival je druhý o dva body za vedoucím Vrchlabím. Zápas začne tradičně v 17.30.

Dá se očekávat, že sobotní utkání bude mít pořádně bouřlivou kulisu. Brněnští fanoušci cestovali se svým týmem v obrovském počtu už na přípravné duely a v soutěži to zatím není jiné. „Já ale věřím, že ani naši fanoušci se nenechají zahanbit a dorazí také v co největším počtu. Tenhle zápas by mohl mít opravdu parádní hokejovou atmosféru,“ přeje si hlavní kouč A-týmu Dukly Karel Dvořák.

Ve středečním 11. kole se oba týmy představily na ledě soupeřů. Podstatně lépe si ale v roli hostů vedla Kometa Brno, která zvítězila v Havířově přesvědčivě 5:0. Naopak Jihlava si přivezla z Havlíčkova Brodu těsnou porážku 2:3. „Myslím, že jsme tam na nějaký bod určitě měli. Nepodali jsme špatný výkon, takže doufám, že to bodově vyjde teď proti Kometě,“ hlásí trenér.

Na parádní hokejovou kulisu se těší také samotní jihlavští hráči. Například obránce Rostislav Malena (na snímku) ji dobře zná ze svého loňského působení právě v Kometě Brno. „Je prostě super, když začne fandit celý stadion a fanoušci skandují ty svoje pokřiky. V tu chvíli vám běhá mráz po zádech,“ tvrdí zkušený bek. „Hráčům to strašně pomáhá.“

Samozřejmě je nutné si v takové atmosféře dávat pozor, aby se tým nenechal zbláznit natolik, že zapomene na zadní vrátka. „Určitě. Diváci pochopitelně chtějí vidět co nejútočnější hokej,“ přikyvuje Dvořák. „My zatím máme problémy s hrou jeden na jednoho. Naši útočníci jsou dost techničtí a teď, kdy ještě všechny týmy mají hodně síly, nám dělá problémy se prosadit. Já přesto doufám, že se nám to proti Brnu podaří“ dodává.

Cesta za třemi body bude tentokrát pořádně těžká, rozhodnout může sebemenší chyba. „My hlavně musíme Kometu převýšit v bojovnosti. No samozřejmě vstřelit nějaký ten gól. Potom to dobře dopadne,“ zná recept na úspěch Malena.