Z branky odjíždím, jen když cítím vinu, tvrdí Řehoř

12.10.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava zápas s Kometou Brno nezvládli. Od začátku zápasu je soupeř přehrával a na konci se radoval ze zaslouženého vítězství 4:2. Domácí působili zakřiknutým dojmem, jako by se soupeře báli. „To myslím, že ne, ale prostě máme mladé mužstvo, takže nám to občas odskočí. Kometa je lepší, má víc zkušeností,“ uznal sílu soupeře útočník Dukly Daniel Hodek.

Po první třetině prohrávala Jihlava pouze o gól, v úvodu druhého dějství však předvedla několik hrubek, které soupeř okamžitě trestal. V polovině utkání vedli hosté už čtyřbrankovým rozdílem. „Máme výpadky, kvůli kterým dostáváme góly. To je náš problém,“ zlobil se po utkání brankář jihlavského týmu Milan Řehoř.

Ten se mohl v kleci otáčet jak chtěl, přesto to nestačilo. Obrana Dukly ho nechávala napospas hostům dokonce i při početní výhodě. „Aby mě při naší přesilovce dva hráči doslova vykoupali, to není v pořádku,“ rozčilovala se čtyřiadvacetiletá jednička Jihlavy. „Jasně, stane se, každý dělá chyby. Jenomže dneska jsme jich udělali moc,“ dodal.

Obrana Dukly by se asi ani nemohla divit, kdyby se Milan Řehoř rozhodl raději vystřídat. Jenomže on dál trpělivě hasil požár za požárem. „Většinou odjíždím z branky pouze v případě, že cítím, že góly padly mojí vinou. Teď jsem ale neměl důvod střídat,“ svěřil se.

V hodnocení brankářů se sice drží dál na prvním místě celé soutěže, nicméně čísla se po dvou porážkách přeci jen zhoršila. „O statistikách to není. Nejde držet průměr jeden gól na zápas po celou sezonu. I tak si myslím, že jsem to vydržel dost dlouho,“ uvedl Řehoř. „Musím makat dál.“

Jako jediný z jihlavských střelců dokázal v sobotním utkání překonat brněnského gólmana Hyláka pouze Daniel Hodek, a to hned dvakrát. „Ty branky nic neznamenaly, už bylo rozhodnuto,“ smutně poznamenal aktuálně nejproduktivnější hokejista první ligy. „Takhle zkušený mančaft tady ještě nebyl. Jejich hráči přesně vědí, kde mají stát, kam si najet. Vyhráli zaslouženě,“ dodal na adresu Komety.

Tu přijelo do Jihlavy podpořit něco kolem dvou tisíc fanoušků! Společně s domácími příznivci, kterých dorazilo jen o pár stovek víc, pak vytvořili atraktivnímu souboji parádní hokejovou kulisu. „Je to super, hrát před tolika lidma. Jen škoda toho výsledku,“ povzdechl si Hodek.