2:4
(0:1, 1:3, 1:0)

Na Kometu jihlavští hokejisté nestačili

11.10.2008 / Jakub Mezlík

Hokejisté brněnské Komety ukázali v sobotu v Jihlavě svoji sílu. Burcováni obrovským počtem svých fanoušů nedali Dukle příliš mnoho šancí a získali všechny tři body. Červenožlutí prohráli 2:4, o oba domácí góly se postaral ve 37. a v 56. minutě Daniel Hodek. I přes nepříznivý výsledek však Dukla zůstává v tabulce první ligy na pátém místě.
11.10.2008 17:30, 1. liga ČR - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Kašpar, Malena, Štrach, Ficenc, Staněk, Bílek - Man, Bakus, Hodek - Říha, Dolníček, Rytnauer - Krupka, Hanzal, Suk - Hrbatý, Bezděk, Hradecký
2

HC Kometa Brno

Hylák - Morava, David, Houdek, Protivný, Kempný, Mikel, Lhotský, Kántor - Zábranský, Kostourek, Haluza - Brabenec, Švagrovský, Černý - Klimt, Kýhos, Sedlák - Mikšan, Barus, Vondráček
4
Branky a nahrávky: 37. Hodek (Bakus, Man), 56. Hodek (Bakus, Rytnauer) - 5. Brabenec (Černý, Klimt), 21. Kostourek (Zábranský, Haluza), 24. Kýhos (Klimt), 32. Haluza (Kostourek). Rozhodčí: Dvořák - Jílek, Jindra. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4890. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 0:4, 2:4.

Průběh utkání

Kometa hnána masou svých fanoušků v první třetině diktovala tempo hry, kromě jednoho gólu však z místy drtivého tlaku žádnou další branku nevytěžila. Přitom už v 5. minutě využil přesilovku Kamil Brabenec, který doklepl do sítě střelu Černého, kterou Řehoř vyrazil jenom před sebe - 0:1.

Jihlavský gólman v dalších minutách svoje mužstvo ovšem velmi výrazně podržel. Zejména při druhé přesilovce hostí, v závěru třetiny pak předvedl velmi dobré přemístění proti střele Švagrovského. V dalších velkých šancích minuli jihlavskou branku z dobré pozice Brabenec či Sedlák.

Druhá třetina nabídla naprosto totožný obraz hry, Kometa začala být ale podstatně produktivnější. Už po šestnácti sekundách prostřední dvacetiminutovky překonal Řehoře Milan Kostourek, který si objel jihlavskou branku i gólmana a po zemi zasunul puk do odkryté klece - 0:2. Ve 24. minutě z dorážky se náskok Brňanů opět zvýšil, za bezmocného Řehoře dorazil puk Vladimír Kýhos - 0:3.

Až ve 30. minutě dostala Jihlava možnost první výhody přesilové hry, ale dopadla neslavně. Ficenc udělal chybu na modré, přebruslil ho Kostourek, našel najíždějícího Petra Haluzu, a ten rozvlnil domácí síť - 0:4. Ve 36. minutě se přeci jen dočkali také domácí, když Daniel Hodek dorazil za záda Hyláka střelu Bakuse - 1:4.

Ve třetí třetině tempo z předchozích dvou částí hodně opadlo. Jihlavě se povedlo alespoň v 56. minutě v přesilovce snížit. Daniel Hodek tečoval Rytnauerovo nahození a vstřelil svůj druhý gól v zápase - 2:4. Zbytek třetiny však hrála Dukla převážně v oslabení, a tak už se jí zápas zdramatizovat nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (trenér Komety): „Utkání hodnotím rozhodně kladně, podařilo se nám vyhrát. Hlavně do stavu 4:0 jsme byli lepší, pak jsme ale polevili. Laxním přístupem hráčů, kteří si dovolovali věci, které by neměli dělat, jsme ztráceli puky ve středu hřiště a soupeři jsme dali trochu šanci se nadechnout. Můžeme být rádi, že Dukla nedala na konci druhé třetiny na 4:2, pak by to mohlo být ještě drama. Nakonec jsme ale třetí třetinu dohráli v klidu a rozhodně musím poděkovat týmu, že to zvládl. Výkon byl kvalitní a doufám, že to bude pokračovat.“

Karel Dvořák (trenér Jihlavy): „Dnes se tady představil zatím nejlepší tým, co tu hrál. Rozhodujícím momentem byl začátek druhé třetiny, kdy šla Kometa do vedení 4:0, pak už si to jejich zkušené mužstvo dokázalo pohlídat. Můžu poblahopřát Kometě za to, jak hrála, s výkonem některých hráčů jsem ale nebyl spokojen. Nevím, ale asi je to tím, že přišlo pár lidí navíc a oni se sesypali. Bohužel nás příští týden čekají tři zápasy a byla by asi chyba to začít honit na tři útoky.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie