Dukla se chystá na východ Čech, čeká ji souboj s Chrudimí

14.10.2008 / Eva Streichsbierová

Už dva zápasy po sobě Dukla v první lize nebodovala. Před týdnem podlehla v Havlíčkově Brodě domácím Rebelů 2:3 a v sobotu pak na Horáckém zimním stadionu prohrála s Kometou Brno 2:4. V dalším kole čeká jihlavské hokejisty výprava do Chrudimi. Na ledě Východočechů začne utkání ve středu v 18.00.

Středeční soupeř Dukly vstupoval do letošní sezony jako nováček prvoligové soutěže, zatím se tak ale rozhodně nechová. Z dosavadních dvanácti odehraných zápasů dokázal vytěžit 19 bodů, což je jen o jeden méně, než má před zápasem na kontě Jihlava.

„Je to velmi silný soupeř, který dává poměrně hodně gólů. Na rozdíl od nás, my máme naopak se střelbou problémy,“ ví asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík. „Každopádně pokud nám bude fungovat obrana a zachytá gólman, tak tam určitě můžeme bodovat,“ dodává přesvědčivě.

Oba týmy se spolu utkaly už v přípravě, a to dokonce dvakrát. V obou případech přitom byli úspěšnější Východočeši. V Jihlavě nejprve vyhráli 5:3 a doma se pak radovali z vítězství 5:1. V zatím posledním soutěžním kole rozstřílela Chrudim Havířov na jeho ledě vysoko 8:6, kdežto Jihlava doma podlehla Kometě Brno 2:4.

„Prohráli jsme díky fatálním hrubkám některých našich hráčů. Všechny jsme si na videu rozebrali, takže doufám, že se z nich kluci pro to nadcházející utkání poučí. Není čas na nějaké dlouhé rozbory, program je nabitý. Hrajeme nejen ve středu, ale pak taky v sobotu a v neděli,“ vysvětluje Mejzlík.

Už také proto začne Dukla v Chrudimi s hrou na čtyři útoky a tři obranné dvojice. „Každopádně útoky musíme malinko promíchat, protože se nám zranil Tomáš Hradecký. Má problémy s třísly,“ hlásí Dvořákův asistent. „V tréninku jsme se sehrávání nově složených formací věnovali, takže doufám, že to bude fungovat,“ přeje si.