6:2
(3:1, 2:1, 1:0)

Dukla v Chrudimi zcela propadla v obranné činnosti

15.10.2008 / Petr Dejnožka

Dukle vyšel v Chrudimi úvod zápasu, když se v přesilové hře prosadil kapitán Oldřich Bakus. Domácí však v 7. minutě dvěma góly otočili vývoj utkání. V závěru třetiny přidali třeti gól. Na začátku druhé dvacetiminutovky se prosadil Jiří Hanzal a vykřesal pro Jihlavany jiskřičku naděje, ta však hořet dlouho nevydržela. Chrudimští poté přidali ještě tři branky a uštědřili Dukle v letošní sezóně nejvyšší porážku.
15.10.2008 18:00, 1. liga ČR - 13. kolo

HC Chrudim

Němec - Kuncl, Toužimský, Vyskočil, Suchý, Daňo, Šafařík, Kolář, Šeda M. - Beránek, Martinec, Zadina, Valko, Bělohlávek, Semorád, Žák, Král, Stavenský, Šeda J., Zohorna, Bláha
6

HC Dukla Jihlava

Řehoř (41. Šťastný) - Kašpar, Duben, Štrach, Novák, Bílek, Malena, Ficenc, Staněk - Man, Bakus, Rytnauer, Říha, Suk, Hodek, Jonáš, Hanzal, Hrbatý, Krupka, Dolníček, Bezděk
2
Branky a nahrávky: 7. Kuncl (Král, Šeda J.), 7. Stavenský (Suchý, Zohorna), 19. Bláha (Beránek, Bělohlávek), 28. Žák (Kolář, Martinec), 35. Stavenský (Semorád), 54. Šeda J. (Vyskočil, Král) - 3. Bakus (Rytnauer, Malena), 23. Hanzal (Štrach, Říha). Rozhodčí: Skoupý - Padevět, Prchal T. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 920. Střely na branku: 46:38. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2.

Průběh utkání

Od úvodu první třetiny bylo vidět, že domácí nenechají Jihlavě nic zadarmo. Zadinova formace roztočila před brankou Řehoře kolotoč, který ale neměl ten správný efekt při zakončení. Ve třetí minutě byl vyloučen Petr Suchý a z následné přesilové hry udeřila Jihlava. Po nahození Rytnauera sklepává do odkryté klece puk ze vzduchu Oldřich Bakus - 0:1. O chvilku později mohl vyrovnat Šeda, ale nedokázal v tísni zakončit přesně. Vyrovnání přinesla akce Krále, který tak dlouho míchal puk za brankou hostí, až našel přesným pasem Kuncla, který se dělovkou od modré nemýlil - 1:1.

O 46 sekund později přidal druhou branku domácích po svém průniku Stanislav Stavenský a obrátil tím vývoj zápasu pro chrudimský prospěch - 2:1. Zvýšit náskok mohl po pěkné akci Bláha, ale proti němu stál připravený Řehořův beton. Ani Martin Němec nebyl bez práce, zvlášť po střele Ficence, kterou s obtížemi ukrotil na své hrudi. Když už se zdálo, že oba týmy čekají na přestávku, udeřila dnes výborně hrající lajna Bláha, Beránek, Bělohlávek. Akci založil Pavel Beránek, po průniku přihrál Bělohlávkovi, který vyslal na Řehoře prudkou střelu. Jihlavský gólman jí stihl vyrazit, ale na dorážku Tomáše Bláhy už byl krátký - 3:1. Do kabin tedy odcházela spokojenější Chrudim.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté a ve 25 sekundě byl vyloučen Jan Kolář. Danou přesilovou hru Jihlavští využili. Od modré pálil Štrach a a jeho střelu jemně tečoval za Němcova záda Jiří Hanzal - 3:2. Po této brance se hra poměrně zrychlila se šancemi na obou stranách. Tu největší likviduje nádherným semaforem Řehoř. Jenže na další šanci Chrudimi už byl krátký. Střelu Jana Koláře tečuje Zdeněk Žák a zvyšují tím opět na rozdíl dvou branek - 4:2.

Od této chvíle domácí nepustili Jihlavu téměř k ničemu, kromě šance na začátku 33. minuty, kdy se střelou jendoho z jihlavských hráču zacouval Němec až do branky. Jihlavští hokejisté „bojovali" za uznání branky, ale na hlavního sudího to neplatilo. Do konce třetiny se ale prosadili už pouze domácí. Po přenechání Suchého vypálil Stavenský, jeho první pokus vyrazil Řehoř zpátky na modrou čáru a druhá střela už ale skončila v jihlavské síti - 5:2. Po páté brance vypadala Jihlava hodně zdrceně a byla smířena s tím, že si z Chrudimi nejspíše žádný bod neodveze.

To poznal i brankář Milan Řehoř, který opustil po druhé třetině svoji svatyni a do branky nastoupil dorostenec Šťastný. Ve třetí třetině už se jen tak dohrávalo utkání. Oba týmy si vypracovávaly poměrně slušné příležitosti, ale proti jejich útokům stáli pozorní gólmani. V 54. minutě definitivně rozhodli domácí o výsledku utkání. Po nádherné kombinaci nejdříve Vyskočil poslal pas na Jana Šedu, jeho první pokus do odkryté brány skončil na tyči, ale druhá střela už v Šťastného brance skončila - 6:2.

Ohlasy trenérů

Karel Dvořák (Jihlava): „Domácí byli důraznější ve všech činnostech. Hlavně v předbrankovém prostoru, jak u nás ve třetině, tak před vlastním brankovištěm. My jsme dostali několik gólů z brankoviště a to zápas rozhodlo. Nějaké šance jsme si vypracovali, ale nedali z nich gól. V tomto nás domácí předčili. Přijeli jsme s tím, že budeme bojovat, ale bohužel to někteří hrači nechali asi někde v autobuse."

Jiří Zavoral (Chrudim): „Takovéto utkání se hodnotí velice dobře. Je to zasloužené vítězství po výborném výkonu. Kluci plnili co se jim řeklo a myslím, že soupeře jsme k ničemu nepustili. Když bude takových utkání víc, tak budeme jenom rádi. Jinak k tomu není co dodat. Výsledek šest dva hovoří za vše, bylo to výborné."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie