Junior Adam Zeman si odbyl premiéru v A-týmu

18.10.2008 / Jakub Mezlík

V sobotním duelu s Hradcem Králové dostal šanci další nadějný jihlavský mladík. Šestnáctiletý útočník Adam Zeman se díky své bojovnosti na ledě neztratil a ukázal, že by se o místo v kádru mohl prát i nadále. Po zápase mladý forvard přiznal že zpočátku trénu měl. „Na jednu stranu jsem se strašně těšil, ale byl jsem i dost nervózní. Po prvním druhém střídání to ze mě ale spadlo.“

Adam Zeman stihl za posledních pár dnů naskočit hned do třech soutěží. Ve středu si odbyl premiéru ve 2. lize, v pátek nechyběl trenérovi Aleši Totterovi v juniorském kádru a v sobotu se už proháněl po jihlavském ledu jako člen A-týmu a byl u jeho vítězství nad Hradcem Králové 2:1 po prodloužení. „Jsem spokojený s premiérou, jen škoda, že jsme neudrželi vedení 1:0, mohli jsme mít tři body,“ trochu litovala jihlavská naděje.

Zeman ve středu skóroval za Břeclav při svém prvním startu ve 2. lize. „Rozhodně jsem se toho nebál, těšil jsem se. A ten můj gól? Padlo to tam docela náhodně, ale jsem rád,“ nezastíral spokojenost a poté se pokusil srovnat soutěže, ve kterých nastoupil „Nejrychlejší je určitě první liga, ale myslím si, že i druhá liga má své kvality, a kdybych tam hrál, tak to pro mě bude velký přínos.“ Teď však bude muset regenerovat, hned v neděli si opět zahraje s muži proti Chomutovu. „Musím se s tím nějak vypořádat. Jít brzy spát, hodně pít, protáhnout se,“ přiblížil svůj nejbližší program Zeman.

Utkání s Hradcem rozhodl jako správný kapitán Oldřich Bakus. „Ten gól byl trochu se štěstím. Odrazilo se to ke mně od mantinelu a já jsem zakončil,“ popsal svoji branku střelec. „Důležité bylo, že jsme v prodloužení proměnili svoji šanci, zatímco Hradečtí ne, to už byl trochu vabank,“ okomentoval rozhodující momenty utkání Bakus.