2:1p
(0:0, 1:0, 0:1- 1:0)

Víkendové boje zahájila Dukla výhrou v prodloužení

18.10.2008 / Pavel Zeman, Martin Doucha

Po deseti obdržených brankách v předhcozích dvou utkáních se domácí od začátku utkání soustředili hlavně na obranu, což se jim po celé utkání dařilo perfektně. Ve druhé třetině navíc otevřel po úniku ve vlastním oslabení gólový účet utkání jeho nejaktivnější hráč Daniel Hodek. Hostům se povedlo zásluhou Pavla Suchého srovnat 5 minut před koncem třetí třetiny a zápas tak směřoval do prodloužení. V něm Dukla sehrála hned dvě početní výhody a v tom druhém rozhodl o bodu navíc pro jihlavskou Dukly kapitán Oldřich Bakus.
18.10.2008 17:30, 1. liga ČR - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Ficenc, Staněk, Lukačovič, Duben, Štrach - Říha, Bakus, Hodek - Man, Dolníček, Krupka - Suk, Hanzal, Jonáš - Kuřítko M., Zeman, Kuřítko J.
2

Hradec Králové

Luňák - Vojta, Karlíček, Seidl, Hendrich, Pazdera, Flašar, Lesák, Březina - Fořt, Roubík, Kadlec - Hruška, Koudelka, Volráb - Luštinec, Filip, Moskal - Nedorost, Ulehla, Suchý
1
Branky a nahrávky: 36. Hodek (Bakus), 65. Bakus (Staněk, Říha) - 56. Suchý (Filip, Moskal). Rozhodčí: Turčan - Hynčica, Rozlílek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1605. Střely na branku: 36:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

V jihlavské brance Milan Řehoř, v brance hostů Filip Luňák. Nešlo ovšem o derby mezi Třebíčí a Jihlavou. Sobotní večer nabídl duel dvou týmů, které v tabulce od sebe dělily pouhé dva body.

Hokejisté z Hradce Králové jsou známi jako tým venkovních kluzišť. Naposledy okusili hořkost porážky mimo svoje hájemství ve 3. kole v Kadani. Jihlava chtěla přerušit třízápasovou šňůru bez výhry.

A byli to právě reprezentanti Vysočiny, kteří mohli jít do vedení. Do úniku prchl ve 12. minutě Jiří Hanzal, ale se střelou mezi betony na Luňáka nevyzrál.

Ve druhé třetině ukázal své mistrovství Daniel Hodek. Nejstarší muž jihlavského výběru zkušeně nadzdvihl hokejku obránci a ve vlastním oslabení se pustil se vší vervou do brejku. Ač tísněn, dokázal trefit naprosto přesně pod břevno - 1:0.

Je třeba si říci, že třetí třetinu byli lepší Východočeši. Vyrovnání viselo ve vzduchu. Matador Kadlec a po něm i Hruška pobavili jihlavské diváky neskutečnými kousky. Dvakrát netrefit poloprázdnou bránu v rozmezí jedné minuty, to si zasloužilo jízlivý posměšek.

V 56. minutě našel šestatřicetiletý Martin Filip luxusní nahrávkou u levé tyče volného Pavla Suchého, a ten nedal Řehořovi šanci - 1:1. Nabízí se paralela se zápasem Benátek v Jihlavě. Stejně jako 24. září dokázal hostující tým na Horáckém zimním stadionu vyrovnat pět minut před koncem.

V prodloužení předvedl neskutečný, neuvěřitelný, bravurní, excelentní a parádní zákrok Milan Řehoř. Střelu Hrušky dokázal vleže chytit do prstů ve vyrážečce! Nedali, dostali. Kadlecovo vyhození puku mimo kluziště přišlo Hradec draho.

Kanonádu střelmistra Staňka dokonal v sedmé salvě Oldřich Bakus a jako správný kapitán rozhodl o vítězství jihlavské Dukly v poslední minutě prodloužení. Stejně jako proti Benátkám...

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (trenér Hradce Králové): „My jsme s bodem celkem spokojeni. Dneska se nám hra nějak zvlášť nedařila. První dvě třetiny jsme hráli špatně, naštěstí jsme prohrávali jen 0:1. Ve třetí třetině jsme byli lepší, takže vyrovnání bylo zasloužené. V prodloužení jsme nedali velkou šanci a začali jsme být vylučováni. Jedno oslabení jsme vydrželi, ale při druhém jsme dostali bránu."

Karel Dvořák (trenér Jihlavy): „Po tom zápase s Chrudimí jsme potřebovali nějak zabodovat. Získali jsme dva body, takže taky nějaká spokojenost. Musím poděkovat za bojovnost a nasazení, protože jsme to odehráli na tři pětky. Už jsme potřebovali nějaké body a za ty dva jsme rádi. Obranná činnost nám teď dva zápasy nefungovala, takže jsme rádi, že to je lepší. Milan Řehoř dneska zaslouží pochvalu, protože se oklepal po Chrudimi, ale tam se mu nedalo nic vyčítat. Je to jeho perfektní práce, a když mu ta pětka pomůže tak to dopadá, tak jak to dnes dopadlo.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie