Hokejisté Dukly jedou bojovat na led třetího týmu tabulky

21.10.2008 / Eva Streichsbierová

První hokejová liga vstupuje do druhé poloviny základní části. Z domácích se v ní stanou hosté. Dukla Jihlava začínala sezonu 10. září na vlastním ledě v souboji s Vrchlabím, ve středu 22. října naopak pocestuje do Krkonoš. Úvodní buly zápasu 16. kola bude na vrchlabském stadionu vhozeno v 18 hodin.

V prvním vzájemném měření sil obou soupeřů byli úspěšnější hokejisté z Vrchlabí, kteří vybojovali na Horáckém zimním stadionu těsné vítězství 4:3 a odstartovali tak svoji parádní jízdu soutěží. V dosavadním průběhu sezony posbírali Východočeši 33 bodů, což je třetí nejvyšší počet. Lepší jsou pouze Kometa Brno (37) a Ústí nad Labem (36).

„Určitě nás nečeká nic lehkého. Už taky proto, že extraliga má volno a Vrchlabí bude moc využít pár hráčů z Boleslavi,“ je si vědom síly východočeského týmu trenér Dukly Karel Dvořák. „Zase na druhou stranu nám vyhovuje, když soupeř chce hrát hokej. Nám nesvědčí, když musíme sami něco tvořit a do někoho se nutit,“ dodává.

Jihlava půjde do středečního duelu s vizitkou prozatím sedmého nejlepšího týmu první ligy. Od třetího Vrchlabí ji přitom dělí plných 11 bodů. „Pokud budeme dobře bránit a využívat rychlých brejků, tak bychom tam mohli nějaké body urvat,“ je přesvědčen trenér jihlavského A-mužstva.

A přidat musí Dukla také bojovnost, která ji o víkendu vynesla dva body v souboji s Hradcem Králové za výhru 3:2 v prodloužení, a která ji dávala do poslední vteřiny naději na bodový úspěch v utkání s favorizovaným Chomutovem. „Já si myslím, že kluci přesvědčili fanoušky, že to neodevzdali, že bojovali ze všech sil. Jen jim to musí vydržet,“ přeje si Dvořák.

Do Krkonoš s sebou šéf jihlavské střídačky poveze znovu také trojici juniorů – Jaroslav Kuřítko, Adama Zeman, Martin Kuřítko, kterou nominoval už do víkendových mistrovských soubojů. A v hledišti Horáckého zimního stadionu se po oba dva dny objevil také útočník Jaroslav Mareš. Ten je už delší dobu mimo hru kvůli zrádné borelióze.

„Jarda prodělává tento týden ještě nějaká vyšetření, která by měla definitivně potvrdit, jestli už je všechno v pořádku. Pokud ano, pak by mohl ve čtvrtek pomalu zahájit nějakou přípravu. Ale nechci to zakřiknout. Už mockrát jsme si mysleli, že je všechno v pohodě a nakonec se vždycky objevil další problém,“ neraduje se předčasně trenér.