Jihlavští hokejisté prohráli v Krkonoších sporným gólem

23.10.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly sahali ve Vrchlabí po bodu, jenomže nakonec odjížděli s prázdnou. Pětapadesát vteřin před koncem normální hrací doby odpálil nálož euforie na jihlavské střídačce útočník Daniel Hodek, který srovnal stav na 3:3. O 42 vteřin později ale bylo všechno jinak. Radost hostů „zavraždil“ obránce Jaroslav Koma, Vrchlabí díky němu vyhrálo 4:3. „Nejhorší na tom je, že to gól nebyl. A za tím si budu stát,“ zlobil se gólman Dukly Milan Řehoř.

Podle něj pochybil brankový rozhodčí. „To on ho uznal, hlavní stál někde na modrý a nic neviděl. Zůstal jsem ležet, oni se dohadovali, pak ke mně rozhodčí přijel, já zvedl nohu a puk byl před čárou. Ne za ní! Jenže to stejně nebylo nic platný,“ krčil rameny Řehoř.

Trenér Karel Dvořák tvrzení svého svěřence nemůže ani potvrdit ani vyvrátit. „Tam bylo tolik lidí, že to nešlo vidět. Rozhodčí řekl, že bohužel nemá videozáznam, ale že se přiklání k názoru brankového. Pokud není kamera, tak je to neprůkazné. Oni tvrdí, že gól byl, my tvrdíme, že nebyl. Jenomže rozhoduje sudí,“ prohlásil kouč.

Na diskusním fóru jihlavského klubu se chvilku po utkání objevily „zaručené“ zprávy o tom, že jihlavští trenéři ve vzteku nad uznanou brankou hodili na ledovou plochu koš, nebo možná dokonce popelnici. „To nevím, kde na tom kdo byl, já nejsem žádnej blázen nebo rapl. Takový věci tam vůbec nebyly. Přijel rozhodčí, snažil se nám situaci vysvětlit, my se s ním dohadovali, ale to bylo všechno,“ odmítal nařčení Dvořák.

Úplně bez emocí se ovšem závěr prvoligového duelu ve Vrchlabí neobešel. „Tomu se snad ani nedá divit. Kluci tam šedesát minut dřou, a pak prohrajou gólem, o kterém jsou přesvědčeni, že nebyl. Je jasné, že jsou potom vzteklí,“ bránil své svěřence trenér Dukly.

Nicméně mužstvo, které chvilku před koncem normální hrací doby vyrovná, by se mělo ve zbytku třetiny soustředit hlavně na obranu. To ovšem Dukla ve Vrchlabí neudělala. „Byla to jednoznačně naše chyba. Navíc zakončoval bek, který k nám takhle projel přes celé kluziště,“ kroutil nevěřícně hlavou Řehoř. „Takové věci se nám prostě nesmí stávat,“ uznal.

Stejně jako v předchozích dvou domácích duelech s Hradcem Králové a Chomutovem jihlavští hokejisté v Krkonoších herně nezklamali, minimálně jeden bod měli nadosah. Jenomže ... „Ano, bojovali jsme, ale co je to platné, když výsledek je zase nulový,“ povzdechl si po porážce 3:4 trenér Dvořák.