Rozhodly neproměněné šance z úvodní třetiny, tvrdí Říha

30.10.2008 / Eva Streichsbierová

Role hostů v derby zápasech jihlavským hokejistům nesvědčí. V 11. kole prohráli na ledě havlíčkobrodských Rebelů 2:3 a ve středu 29. října si přivezli porážku 1:3 z Třebíče. „Měli jsme tam vyhrát. Hlavně v první třetině jsme si vytvořili spoustu šancí na to, abychom jim odskočili. Jenomže se nám je nepodařilo proměnit“ smutnil útočník Vladimír Říha.

Foto z derby zde

Právě on byl v úvodní dvacetiminutovce jedním z těch, kteří svoji gólovou příležitost zahodili. Když se v polovině 18. minuty vracel z trestné lavice, našla ho přesná přihrávka od brankáře Milana Řehoře. Nikým neatakován uháněl jihlavský útočník na domácího gólmana Jakuba Lva.

„Asi jsem se dostal moc blízko brankáři, viděl jsem, že vytahuje hůl a že nejspíš půjde dolů. Chtěl jsem si to hodit do forhendu, jenomže se to prostě nepovedlo. Jednoznačně moje chyba, takové šance musím proměňovat,“ namířil Říha kritiku proti sobě.

Zvlášť, když Jakub Lev nepůsobil v úvodu zrovna spolehlivým dojmem. Minimálně dvakrát pořádně zabrnkal svým spoluhráčům a fanouškům na nervy. „To je fakt, byl hodně nejistej. Měli jsme toho využít. Jenomže vždycky, když jsme se k něčemu nadechli, tak přišlo naše vyloučení,“ povzdechl si osmadvacetiletý útočník Dukly.

Ve druhé třetině padl první gól zápasu. V přesilové hře se prosadil kapitán Horácké Slavie Petr Zahradník. Třebíč od té doby převzala iniciativu, naopak Jihlava se z ledu postupně vytrácela. V závěru prostředního dějství se navíc musela bránit dlouhé přesilovce domácích. Oslabení sice zvládla na výbornou, jenomže hned v úvodu třetí části přišla druhá rána do jejího sebevědomí.

„Na konci druhé třetiny se mohl celý zápas zlomit, protože přežít takhle dlouhé oslabení, jednu chvíli dokonce dvojnásobné, to nás mělo uklidnit. Jak už jsme řekl, šance na zvrat určitě byly, prostě jsme měli v Třebíči uspět,“ pokračoval v sebekritice Říha.

I přes porážku sice zůstala Dukla na osmé příčce prvoligové tabulky, nicméně týmy před ní se jí zase o kousek vzdálily a soupeři za ní jí začínají nebezpečně dýchat na záda. „Někteří naši hráči hrají jinak doma, a jinak venku. Tím to je,“ prohlásil nespokojený hlavní kouč jihlavského A-týmu Karel Dvořák.