Dukla doma přivítá Hanáky, chce jim oplatit prohru

16.11.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava se v pondělí večer pokusí odčinit sobotní propadák na ledě Ústí nad Labem. Ve 24. kole první hokejové ligy přivítají před vlastním publikem Olomouc. Souboj sedmého týmu tabulky s jedenáctým začne na Horáckém zimním stadionu v 17.30.

Oba pondělní soupeře od sebe dělí sedm bodů a oba za sebou mají nepovedený sobotní duel. Jihlava prohrála v Ústí nad Labem vysoko 1:8 a Hanáci si přivezli z Havířova porážku 2:4, když selhali především ve druhé třetině.

„Není čas se zabývat tím, co bylo, musíme zapomenout a soustředit se na Olomouc,“ prohlásil bezprostředně po výprasku na ledě Severočechů jihlavský obránce Pavel Staněk. „Bude to úplně jiný zápas,“ dodal.

V úvodním letošním vzájemném měření sil prohrála Dukla na Hané 4. října těsně 2:3. Chvíli před koncem tehdy totiž odmítl stoprocentní šanci na vyrovnání útočník Daniel Hodek. Tomu momentálně patří v tabulce produktivity celé soutěže druhé místo. Na čele se drží další jihlavský forvard Oldřich Bakus.

Nejproduktivnějším hráčem Olomouce je Milan Ministr, který má na kontě 18 bodů za 10 branek a 8 přihrávek. Třiatřicetiletému hokejistovi zároveň patří pozice nejlepšího střelce hanáckého mužstva, které vede trenérská dvojice Petr Fiala – Petr Vlk.

V sestavě Dukly se v pondělním souboji znovu objeví několik juniorů. Zahrát by si měli útočníci Luděk Dvořák, Michael Polcar a Martin Vysloužil. Do obrany pak opět nastoupí Ondřej Posmyk, který hrál v pátek, v sobotu i v neděli. „Je jasné, že pak si bude muset pořádně odpočinout. Každopádně všichni ti kluci si zaslouží hrát. Oni juniorku táhnou a jsou velmi platní,“ prohlásil asistent hlavního kouče Aleš Totter.