Hodek: 3:1? Po výprasku v Ústí krásnej výsledek!

17.11.2008 / Pavel Zeman

37,5% - to je procento zápasů, ve kterých jihlavská Dukla inkasovala jednu nebo žádnou branku. Celkem jich dostala 61. V první lize je jen 5 týmů, jež se mohou pochlubit lepší statistikou. A nebýt osmibrankového výprasku v Ústí, zúžil by se počet týmů na pouhé 3. „V Ústí jsme hráli špatně. Můžeme být rádi, že tam napadalo akorát osm gólů. Teď jsme se ale dokázali zvednout a 3:1 je krásnej výsledek,“ básnil Daniel Hodek.

Střelec večera zařídil domácím plný bodový zisk dvěma přesnými zásahy. „Jeli jsme s Oldou na jednoho obránce. Gólman vyjel dopředu, ale jen to před sebe vyrazil, tak jsem to doklepl. A druhej gól? Tomu bekovi to prostě skočilo. Já byl rozjetej, tak jsem ho předjel a padlo to tam,“ popsal Hodek svou třináctou a čtrnáctou branku v sezóně.

U obou gólů si připsal asistenci Oldřich Bakus. A právě zmínění útočníci vedou s přehledem kanadské bodování 1.ligy. Třetí v pořadí exjihlavský Martin Koudelka, momentálně v barvách Hradce Králové, má o sedm respektive osm bodů méně.

Ve 27. minutě ukázali hosté, že podobně produktivní hráči by se jim do kádru hodili. Dva olomoučtí útočníci nedokázali z brankové čáry dopravit kotouč do sítě. Nad jejich nemohoucností nevěřícně kroutilo hlavou nejen 1643 diváků, ale i kanonýr Hodek: „Tak to byla neuvěřitelná nemohoucnost jejich útočníků. Dávali to tam moc křečovitě a naštěstí nedali. Možná to byl klíčový moment, že nedali kontaktní gól na 2:1.“

Do poslední třetiny nastoupili červenožlutí s vědomím tříbrankového náskoku a soustředili se na bránění pohodlného vedení. Řehoře dělily od druhého čistého konta necelé 4 minuty. V čase 56:11 domácího brankáře překonal Ondřej Kříž. Výstavní bombou pod víko nedal muži s číslem 71 sebemenší šanci. „No jo, tak tohle musí Milan chytat,“ pobavil novináře vysmátý Hodek, ale později s vážnou tváří dodal: „Je to škoda, ale nedá se nic dělat. My jsme rádi za tři body.“

A jak zní recept na vítězství v dalších kolech? „Když přestaneme faulovat a budeme hrát většinu zápasu v pěti, tak toho soupeře přehrajeme,“ prozradil devatenáctiletý obránce Ondřej Posmyk, který mimochodem ve čtyřech odehraných zápasech za “A“ tým posbíral 31 trestných minut.