Úkol pro zápas v Brně zní jasně, soustředit se na obranu

25.11.2008 / Eva Streichsbierová

Pořádně těžký soupeř čeká ve středečním 27. kole první ligy na jihlavské hokejisty. Dukla se v brněnské hale Rondo postaví domácí Kometě, které patří v tabulce vedoucí příčka. Jihlava je po sobotní porážce 1:2 s Havlíčkovým Brodem sedmá. Souboj dvou odvěkých hokejových rivalů začne ve středu v 18 hodin.

Oba soupeři na sebe v letošním ročníku narazí už podruhé, v úvodním duelu slavila Kometa na Horáckém zimním stadionu 10. října výhru 4:2. „Podívali jsme se na DVD z toho zápasu, ukázali si chyby a je jasné, že musíme změnit obranu, pokud chceme v Brně uspět. A to my chceme,“ hlásí asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík.

Jihlavští hokejisté se prý na utkání s Kometou těší. „Je jasné, že nás nečeká nic jednoduchého, ale na druhou stranu bude v Brně určitě parádní atmosféra. No a my doufáme, že k super hokejovému večeru přispějeme dobrým výkonem,“ přeje si trenér.

Přestože o favoritovi středečního duelu není pochyb, Dukla prý pocestuje do Ronda s plánem bodovat. „S žádným jiným cílem tam ani jet nemůžeme, chceme uspět pokaždé. Navíc se nám teď nepovedlo utkání s Brodem, takže bychom ho rádi odčinili právě tím, že přivezeme nějaké body z Brna,“ tvrdí Mejzlík.

A na to podle něj existuje jediný recept. „Nemůžeme hrát s Kometou vabank. Musíme spoléhat na dobrou obranu a rychlé protiútoky. Popřípadě také na přesilové hry,“ prozrazuje, jak by měl vypadat středeční večer z pohledu jihlavského týmu.

I tentokrát se v sestavě Dukly objeví hned několik juniorů. „My moc možností nemáme, vzhledem k tomu, že jsou Jirka Man a Vláďa Říha pořád ještě zranění. U Jirky se ten návrat navíc asi pořádně protáhne,“ smutní Mejzlík. Pozitivní je naopak uzdravení dalšího dravého útočníka Pavla Suka, který by neměl v Brně chybět.

Středeční soupeř Dukly prožívá vydařené období, naposledy prohrál v normální hrací době 6. října na ledě Vrchlabí. A proti Východočechům se mu nedařilo ani před týdnem. Tentokrát jim ale Kometa podlehla až na samostatné nájezdy.

V sobotu naopak doma udolala Havířov 3:2, když vítěznou branku vstřelil dvě minuty před koncem normální hrací doby Robert Kántor. Nejproduktivnějším hráčem Brna je po 26 odehraných kolech Michal Černý, který letos posbíral už 25 bodů za 10 gólů a 15 přihrávek.