Naši fanoušci taky fandí dobře, chválí obránce Ficenc

27.11.2008 / Eva Streichsbierová

Už dlouho neodehráli jihlavští hokejisté v Brně tak vyrovnaný souboj jako ve středečním 27. kole. Před sedmi tisícovkami diváků podlehla Dukla domácí Kometě jen těsně 2:3. „Chybělo nám víc štěstí,“ byl přesvědčen obránce Tomáš Ficenc. „Přitom šancí na třetí gól jsme měli docela dost,“ povzdechl si.

Sobotní domácí vystoupení Dukly s Brodem a zápas v Brně se po stránce výkonu jihlavského týmu nedaly vůbec srovnat. „Vůbec si to neumím vysvětlit, nevím, jak je to možné,“ krčil rameny třicetiletý obránce. „Dneska jsme byli víc v pohybu, no úplně jiný zápas,“ dodal.

Že by měla na hru Dukly tak pozitivní dopad bouřlivá atmosféra v hledišti haly Rondo? „Určitě se hraje líp, když přijde tolik diváků, ale já myslím, že i v Jihlavě to s návštěvností není tak špatný. Naši fanoušci taky fandí hodně dobře. Na to se nemůžeme vymlouvat. My jednoduše musíme makat pořád stejně,“ prohlásil Ficenc.

Svým výkonem v souboji s Kometou potěšili jihlavští hokejisté také současného hlavního kouče Bedřicha Ščerbana. „Brno bylo samozřejmě favoritem, ale i my jsme dokázali, že máme silný tým. Škoda, že jsme nezískali nějaký bod, dneska ležel blízko,“ smutnil trenér. „S naší hrou jsem spokojený, byli jsme Kometě více než rovnocenným soupeřem. Jen kdyby byl lepší výsledek,“ uvedl.

Trenéři Dukly nasadili do středečního mistrovského utkání s lídrem prvoligové tabulky hned pět juniorů. Vytvořili z nich dokonce samostatnou formaci, která se na ledě rozhodně neztratila. Naopak, několikrát domácím pořádně zatopila. „Když si uvědomíte, že těm klukům je vesměs něco mezi sedmnácti a devatenácti lety, tak můžu říct jenom to, že jsem maximálně spokojený. Oni jsou budoucnost Dukly,“ nešetřil chválou.

Ve čtvrté lajně Jihlavy se z juniorů objevili obránce Ondřej Posmyk (19) a trojice útočníků – Michael Polcar (17), Martin Vysloužil (17) a Luděk Dvořák (18). „Vždycky s nimi byl jenom jeden zkušenější bek, přesto to zvládli parádně,“ uznale pokyvoval hlavou Ščerban.

Další junior, devatenáctiletý Dan Kotlík, se navíc dostal až do elitní formace. Trenéři ho zařadili vedle nejproduktivnější dvojice první ligy Daniela Hodka a Oldřicha Bakuse. „Jsem strašně rád, že jsem tuhle možnost dostal. Pro mě to byla obrovská zkušenost,“ zářil mladý forvard.

I přes porážku se Dukla udržela na sedmém místě tabulky, ale osmý Havlíčkův Brod už na ni ztrácí pouhý jeden bod. V dalším kole, které se hraje v sobotu 29. listopadu, hostí jihlavští hokejisté na domácím ledě Chrudim.