Hokejisté Dukly si chtějí po dvou porážkách spravit chuť

28.11.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté se po týdnu znovu vracejí na domácí led. Minulou sobotu prohráli před vlastním publikem s Havlíčkovým Brodem a ve středu si pak přivezli porážku z Brna. V nadcházejícím souboji s Chrudimí si chce proto Dukla spravit chuť. Zápas sedmého celku tabulky s pátým začne na Horáckém zimním stadionu v sobotu v 17.30.

Jihlava touží po bodech, jenomže se stejným plánem dorazí k utkání i Chrudim, která navíc Duklu už letos jednou porazila. Na domácím stadionu slavila výhru 6:2. „Byl to asi náš nejhorší zápas. Takže takhle už ne,“ burcuje jihlavský obránce Tomáš Ficenc. „Musíme navázat na to, co jsme předváděli v Brně. Snažit se makat naplno a vyhrát.“

Sobotní soupeř Jihlavy je v letošním prvoligovém ročníku nováčkem, co do výsledků se tak ale vůbec nechová. V dosavadním průběhu sezony posbírala Chrudim už 45 bodů a v tabulce se usadila na pátém místě. „Už podle toho je vidět, že nás nečeká nic jednoduchého,“ varuje hlavní trenér jihlavského A-týmu Bedřich Ščerban.

I podle něj povede cesta k úspěchu přes výkon, který Dukla předváděla v poslední třetině souboje s Havlíčkovým Brodem a potom i v brněnské hale Rondo. „Je potřeba tuhle hru zopakovat, pak můžeme myslet na úspěch,“ tvrdí současný šéf jihlavské střídačky.

Do sestavy se po třech týdnech vrací uzdravený útočník Vladimír Říha. „Měl by být v pořádku, takže s ním počítáme,“ hlásí Ščerban. Naopak i nadále zůstává na marodce další forvard Jiří Man. „Zatím neumím říct, kdy bude schopný hrát,“ krčí rameny kouč. Dost možná i proto trenéři znovu zařadí na soupisku několik juniorů. „Definitivní podobu sestavy určíme až v sobotu ráno.“

Nejproduktivnějším hráčem, a zároveň nejpřesnějším střelcem Východočechů je Tomáš Martinec, který zaznamenal 20 bodů za deset branek a stejný počet přihrávek.