Myslím, že jsme hráli dobře, radoval se střelec Suk

30.11.2008 / Eva Streichsbierová

Odveta se povedla, téměř dokonale. Na ledě Chrudimi podlehli jihlavští hokejisté v polovině října 2:6, o měsíc a půl později slavili se stejným soupeřem v domácím prostředí vítězství 6:3. „Nebylo to o nějaké odplatě, chtěli jsme prostě vyhrát,“ usmíval se po úspěšném duelu útočník Pavel Suk.

Právě on otevřel skóre sobotního souboje. V 9. minutě vedla Dukla 1:0. Okolo autorství úvodního gólu bylo zpočátku trochu nejasno. Podle sudích ho dával Lukáš Krupka, ale v oficiálním zápise se objevilo Sukovo jméno.

„Bobeš (Lukáš Krupka – pozn. red.) chtěl, abych tam byl napsaný já. Každopádně on při tom odvedl parádní práci, stínil před gólmanem a ten vůbec nic neviděl,“ uznale pokyvoval hlavou jednadvacetiletý forvard.

Suk se pak zapsal do listiny střelců ještě jednou. Sedm minutě před závěrečným hvizdem stanovil výsledek na konečných 6:3. „Myslím, že jsme hráli dobře. Nepovedla se nám jenom druhá třetina. Pak jsme si ale v kabině řekli, že se musíme vrátit ke hře ze začátku a povedlo se nám to,“ radoval se.

Jihlava ale měla v utkání s Chrudimí ještě jednoho dvougólového střelce. Dvakrát se prosadil také Ladislav Rytnauer. V obou případech těžil ze spolupráce s Davidem Dolníčkem. „Dolňa výborně forčekoval a já jsem byl dvakrát na správném místě. Super,“ pochvaloval si osmadvacetiletý útočník.

Dukla se díky vítězství udržela na sedmém místě prvoligové tabulky. Navíc se bodově dotáhla na šestý Hradec Králové a od sobotního soupeře ji dělí pouhé dva body. „Zápas se nám povedl gólově i herně, až tedy na nějakých dvacet minut uprostřed. Chrudim se od nás mohla odlepit, ale takhle jsme zase v kontaktu,“ uzavřel hodnocení povedeného zápasu Rytnauer.