Dukla bude plnit roli hosta na ledě souseda v tabulce

02.12.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté narazí ve 29. kole první ligy na souseda v tabulce. Cesta sedmé Dukly povede ve středu na led šestého Hradce Králové. Oba týmy zatím posbíraly v letošním ročníku 43 bodů. „Našim cílem je podávat standardní výkony. Z toho chceme vycházet,“ tvrdí současný šéf jihlavské střídačky Bedřich Ščerban. Utkání začne v 18 hodin.

V sobotu se Dukle dařilo, na domácím stadionu přestřílela Chrudim 6:3. „Je pro nás pozitivní, že začínáme předvádět dobré výkony. Pokud se nám povede zopakovat stejnou hru jako minule doma a v Brně, tak určitě budeme chtít v Hradci bodovat,“ hlásí trenér.

Ščerban vede prvoligový jihlavský A-tým už více než měsíc. V posledních devíti zápasech stál pokaždé na střídačce s dvojicí Aleš Totter, Roman Mejzlík. Společně dovedli Dukly k šesti vítězstvím. Zatím však není jisté, zda v tomto složení vydrží až do konce sezony.

„Patrik Augusta (sportovní manažer – pozn. red.) má naplánovány ještě dvě schůzky a až je dokončí, tak si pak sedneme a zaujmeme stanovisko. Mělo by být rozhodnuto ještě tento týden,“ prozrazuje Bedřich Ščerban, jednatel klubu a zároveň i kouč.

Jihlava letos narazí na Hradec Králové už podruhé, poprvé ho doma porazila 2:1 v prodloužení. Do střelecké listiny se tehdy za Duklu zapsali Daniel Hodek a Oldřich Bakus, tedy dva momentálně nejproduktivnější hráči celé soutěže.

Oba se bodově prosadili také v sobotu. Navíc v utkání s Chrudimí našel střeleckou jistotu také další zkušený útočník Ladislav Rytnauer. „Každý zápas je nová výzva. Bylo by super, kdybychom byli pátí nebo šestí. Jdeme do každého zápasu s tím, že vyhrajeme, takže se o to pokusíme i v Hradci,“ slibuje osmadvacetiletý hokejista.

Nejproduktivnějším hráčem Východočechů je Martin Koudelka, který se letos trefil osmkrát a navíc přidal 19 asistencí. Nejpřesněji v hradeckém týmu střílí dvojice Jaroslav Roubík, Daniel Volráb. Oba útočníci mají na kontě jedenáct gólů.

Vůbec poprvé v letošním soutěžním ročníku oblékne dres Energetiků na domácím ledě obránce Daniel Zápotočný, který se s Hradcem dohodl na smlouvě v pátek. Jednatřicetiletý jihlavský rodák má letos za sebou sedm zápasů za extraligovou Plzeň a v jednom duelu pomáhal prvoligovému Berounu.

Novou tvář představí v utkání také Dukla, která vyrazí k zápasu s dvaadvacetiletým odchovancem trenčínského hokeje Lukášem Martinkou. Ten začal letošní ročník v Havlíčkově Brodě, kde odehrál 19 utkání, v nichž zaznamenal 4 body.