4:2
(1:0, 2:0, 1:2)

Závěrečný finiš Dukle na body nestačil, domů veze porážku

03.12.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté v Hradci Králové těsně prohráli. V zápase 29. kola první ligy podlehli Východočechům 2:4, když obě branky vstřelili až v samotném závěru. Nejprve se trefil čtyři minuty před koncem Daniel Hodek a chvíli po něm pálil přesně Rostislav Malena. Na vyrovnání už ale neměla Dukla dostatek času, navíc při její power play zpečetil osud duelu třetím gólem v utkání Jiří Kadlec.
03.12.2008 18:00, 1. liga ČR - 29. kolo

Hradec Králové

Koutský - Táborský, Zápotočný, Sláma, Hendrich, Pazdera, Vojta, Klement - Fořt, Roubík, Kadlec - Hruška, Koudelka, Nedorost - Luštinec, Filip, Suchý – Ulehla
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Ficenc, Malena, Andersons, Bílek, Novák, Martinka, Kašpar – Říha, Bakus, Hodek - Bezděk, Dolíček, Hanzal - Suk, Hradecký, Krupka - Jonáš, Kotlík, Hrbatý
2
Branky a nahrávky: 3. Kadlec (Fořt, Roubík), 35. Kadlec (Fořt), 39. Roubík (Kadlec, Fořt), 60. Kadlec (Roubík, Koudelka) – 56. Hodek (Bakus, Malena), 58. Malena (Bakus). Rozhodčí: Jeřábek - Rittich, Skopal. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1550. Střely na branku: 40:44. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Dukla tentokrát nebojovala pouze se soupeřem na ledě, ale také se zdravotními problémy některých hráčů. „Dva dny jsme se připravovali na určitou strategii, kterou jsme nakonec museli změnit. Ráno nám odpadl Láďa Rytnauer kvůli bolavým zádům a Pavel Staněk dostal angínu. Navíc i další hráči si stěžovali na to, že jim není dobře,“ prozradil asistent hlavního kouče Roman Mejzlík.

I proto také Dukle nějakou dobu trvalo než našla správný zápasový rytmus. Východočeši ji v úvodu utkání zmáčkli a po necelých třech minutách šli zásluhou Jiřího Kadlece do vedení. „Domácí měli lepší pohyb, větší chuť do hry a tím, že dali brzy gól, se uklidnili,“ zhodnotil nepříliš vydařenou úvodní třetinu trenér.

Ve druhé části už se Jihlava přeci jen dostávala častěji do šancí, jenomže je nedokázala využít. Naopak v závěru znovu inkasovala, a to hned dvakrát, takže do kabin šla s třígólovým mankem. „Přesto jsme si říkali, že už nám to tam spadnout musí a navíc Hradec na tom v posledních zápasech nebyl zrovna dobře psychicky, takže stačilo dát gól a znervózněl by,“ byl přesvědčený Mejzlík.

A přesně to se také stalo. V 56. minutě překonal domácího brankáře Koutského Daniel Hodek a dvě minuty po něm se v power play trefil také Rostislav Malena. Během dvou minut tak byla Dukla zpátky ve hře. „Jenomže ty góly přišly pozdě. Času už bylo málo,“ povzdechl si Ščerbanův asistent. „Tím nechci říct, že už bychom žádné šance neměli. Vyrovnání bylo blízko, bohužel jsme na něj nedosáhli,“ dodal zklamaně.

Půl minuty před vypršením normální hrací doby navíc zkompletoval Jiří Kadlec svůj hattrick a stanovil výsledek na konečných 4:2 pro Hradec. Za ty první dvě třetiny si domácí vítězství určitě zasloužili. Ale zase na druhou stranu, naši kluci to ani za zdánlivě jednoznačného výsledku nevzdali, čehož si vážíme,“ zakončil hodnocení porážky Mejzlík.

V prvoligové tabulce zatím zůstává Dukla na sedmém místě a lepší už její postavení po základní části nebude. Ještě může být horší, ale pouze o jedno místo. Pokud skončí jihlavští hokejisté po sobotním 30. kole na osmé příčce, začnou nadstavbovou část ve středu doma, ovšem v případě, že setrvají na sedmé pozici, vyrazí na led soupeře.