Ono se to otočí, věří ve zlepšení útočník David Dolníček

04.12.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavskou kabinou obchází viróza. A to se projevilo i ve středečním utkání na ledě Hradce Králové, kde Dukla prohrála 2:4. Několik hráčů prý dokonce nastoupilo na led s teplotou. V minulých dnech se pral s nachlazením také útočník David Dolníček. „Snad už jsem to ale překonal. Měl jsem antibiotika, takže jsem se necítil moc dobře. Teď doufám, že se to bude už jenom zlepšovat,“ svěřil se s přáním devětadvacetiletý hokejista.

Jihlava ve středu prohrávala ještě pět minut před koncem 0:3, pak sice zabrala a vyděsila domácí dvěma slepenými góly, jenomže na obrat to nestačilo. „Už bylo pozdě. Při power play je to potom vabank. Jednou jsme se trefili my, jednou soupeř,“ povzdechl si Dolníček. „Pár šancí a nějaký závar jsme ještě měli, ale chybělo nám štěstí,“ dodal.

Důležité byly z pohledu konečného výsledku hlavně první dvě třetiny zápasu, v nichž se Východočeši trefili do jihlavské sítě hned třikrát. „Na všechny góly, které Hradec dal, jsme mu vlastně sami nahráli. K nám se naopak puk vůbec neodrážel. Vždycky chyběl kousek, abychom u něj byli dřív,“ popsal úvodních čtyřicet minut utkání zkušený forvard, který do Dukly přišel před sezonou z konkurenční Třebíče.

Svoje působení v Jihlavě si ale maloval v úplně jiných barvách. V 27 odehraných zápasech má na kontě pouhé 3 góly a 7 asistencí. „Každý vždycky věří, že mu změna prostředí prospěje. Ale jak říkal jeden trenér: Umění je hrát hokej, když se nedaří. Prostě je potřeba s tím bojovat, trénovat a ono se to otočí,“ prohlásil odhodlaně Dolníček.

Dvě ze svých přesných přihrávek zaznamenal v sobotním domácím utkání s Chrudimí, kdy pomohl ke dvěma gólům Ladislavu Rytnauerovi. „Už to vypadalo, že jsme konečně našli recept, jenomže ve středu chytly Láďu záda. Není nic příjemného, když se s někým sehráváte a on pak zase vypadne,“ postěžoval si jihlavský útočník.

Po porážce na ledě Hradce Králové zůstává Dukla na sedmém místě prvoligové tabulky. Před sobotní cestou do Chomutova je tedy jasné, že do nadstavbové části půjde s největší pravděpodobností ze sedmé, nebo osmé příčky. Devátá sice může být teoreticky také, ale tato varianta je asi nejméně pravděpodobná. Kalkulovat se sudým, či lichým vstupem každopádně Jihlava nehodlá. „My potřebujeme sbírat body, takže budeme chtít vyhrát. Na sledování tabulky je ještě brzy,“ odmítl jakékoliv spekulace o vybírání výchozí pozice Dolníček.