Hodek: Na nájezd jsem si věřil, bohužel to nevyšlo

04.01.2009 / Eva Streichsbierová

Takhle si jihlavští hokejisté vstup do nového roku určitě nepředstavovali. Na ledě třebíčského rivala nezískali ani bod, navíc se jim nepodařilo vstřelit žádný gól. Po porážce 0:3 klesli v prvoligové tabulce znovu na osmé místo. „Prohráli jsme, takže pocity jsou moc špatné,“ svěřil se bezprostředně po utkání útočník Daniel Hodek.

Právě on měl přitom na hokejce úvodní gól zápasu. Ve 14. minutě se postavil do středového kruhu k trestnému střílení. Předtím ho totiž jeden z domácích obránců fauloval ve vyložené pozici. Jenomže nejproduktivnější hráč Dukly nabídnutou šanci zahodil.

„Měl jsem v plánu udělat něco úplně jiného než to, co z toho nakonec vyšlo. Prostě mi v rozhodující chvíli skočil puk a dopadlo to špatně,“ povzdechl si hokejista, který za pár dnů oslaví pětatřicáté narozeniny. „Věřil jsem si, jinak bych na ten nájezd nešel. Bohužel se mi nepovedl,“ dodal.

V první třetině mohl Hodek skórovat dokonce dvakrát, jednou ovšem do vlastní sítě. Po vhazování nasměroval nečekaně puk přímo do brány, kde stál Milan Řehoř. A jen jeho pohotový zákrok zabránil nejhoršímu. „Mířil jsem za bránu, ale nějak mi to ujelo. Naštěstí jsem trefil Milanovu lapačku,“ oddechl si.

Pořádně překvapený byl z nenadálého ohrožení vlastním spoluhráčem i jihlavský gólman. „Zaskočilo mě to. Dan se mi pak přišel omluvit, samozřejmě to neudělal schválně,“ prohlásil. „Každopádně jsme v Třebíči celkově podali hodně špatný výkon. Vyhrál jednoznačně lepší tým,“ dodal smutně.

On sám přitom udělal pro dobrý výsledek maximum. Za šedesát minut pustil pouze jednu jedinou střelu, zbývající dva góly totiž inkasovala Dukla při závěrečné power play, kdy se soupeř trefil do prázdné brány. „Hodně důležité bylo to trestné střílení, které jsme nedali. Pak jsme naopak sami udělali chybu,“ zlobil se Řehoř.

Sobotní porážka na ledě předposlední Třebíče znovu potvrdila, že derby zápasy jihlavským hokejistům zkrátka nejdou. „Soupeři se na nás vždycky vyhecují mnohem víc,“ pokračoval v kritice brankář Dukly. „My tohle jednoduše neumíme.“

A stejného názoru byl také nejzkušenější hráč Jihlavy Daniel Hodek. „Motivaci máme vždycky, jenomže Třebíč s Brodem se dokáží namotivovat ještě o něco víc. Po stránce kvality jsme jinde než oni, ale tohle je o bojovnosti a chtění. A oni nás přehráli,“ zakončil hodnocení nepovedeného sobotního duelu jihlavský útočník.