Jihlava si brousí zuby na čtvrtou výhru s Kadaní

07.01.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté se podruhé během tří dnů představí domácímu publiku. Po Olomouci přivítají na Horáckém zimním stadionu Kadaň. Týmu ze severu Čech patří momentálně v prvoligové tabulce dvanáctá příčka, Dukla je osmá. Utkání 39. kola první ligy začne v Jihlavě dnes v tradičním čase 17.30.

Bilance z letošních vzájemných soubojů hovoří jednoznačně ve prospěch Dukly, která se zatím pokaždé radovala z vítězství. V první duelu porazila Kadaň na jejím ledě 2:1, ve druhé ji doma přehrála 5:2 a ve třetím si přivezla ze severu Čech tři body za výhru 4:2.

„Naše výkony v novém roce nejsou optimální, proto se musíme konečně zvednout a získat v utkání s Kadaní tři body,“ burcuje obránce Jan Kašpar. Jihlavě však znovu bude chybět útočník Pavel Suk a nejistý je také start obránce Pavla Staňka.

V sestavě Dukly se ve středečním duelu neobjeví ani Tomáš Ficenc a Vladimír Říha, oba hokejisté byli totiž v úterý vyřazeni z kádru kvůli špatným výkonům. „Zbývající hráči vědí, že musejí zabrat, jinak sáhneme k dalším změnám,“ varuje šéf jihlavské střídačky Bedřich Ščerban.

Ani Kadani se vstup do nového kalendářního roku nepovedl. Nejprve doma podlehla Mostu 4:5 a v minulém kole dopadla úplně stejně jako Jihlava. Také Severočeši v Havířově vedli už 2:0, ale nakonec brali jenom bod za porážku 2:3 po samostatných nájezdech.

Nejproduktivnějším hráčem dnešního soupeře Dukly je David Baláže, který má na kontě po 38 kolech 28 bodů za 14 gólů a stejný počet přihrávek.




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava