6:7sn
(2:2, 3:3, 1:1 - 0:0 - 0:1)

Dukla opět prohrála na nájezdy

07.01.2009 / Jakub Mezlík

Hokej plný chyb a nepřesností, a tudíž i se spoustou branek. Takový byl středeční zápas Jihlavy s Kadaní. A Dukla už podruhé v řadě prohrála na nájezdy, po pondělním neúspěchu s Olomoucí, podlehli červenožlutí tentokráte 6:7. Dvakrát se do kadaňské sítě trefili Jiří Hanzal a Oldřich Bakus, po jedné trefě přidali Libor Bezděk a Daniel Hodek.
07.01.2009 17:30, 1. liga ČR - 39. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř (23. Vajner, 41. Řehoř) - Martinka, Kašpar, Andersons, Bílek, Novák, Posmyk, Zelený - Hodek, Bakus, Man - Bezděk, Dolníček, Jonáš - Hanzal, Mareš, Rytnauer - Krupka, Hradecký
6

SK Trhači Kadaň

Přikryl - Szakál, Chmelíř, Révay, Višňák, Pospíšil, Mašek, Kocek - Boušek, Šíp, Balász - Polanský, Zika, Gombár - Rodovský, Fink, Chyba - Kadlec, Rybecký, Ton
7
Branky a nahrávky: 10. Hanzal (Man), 14. Bezděk (Dolníček, Jonáš), 22. Hanzal (Mareš), 26. Bakus (Rytnauer, Hodek), 33. Hodek (Bakus, Vajner), 49. Bakus (Novák) - 1. Boušek (Šíp), 11. Pospíšil (Chyba), 23. Ton (Kadlec), 28. Višňák (Zika), 38. Mašek (Rodovský, Chyba), 45. Šíp (Boušek, Balász), rozhodující nájezd Šíp. Rozhodčí: Jebavý - Arazimová, Špringl. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1104. Střely na branku: 35:52. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:6, 6:6, 6:7.

Průběh utkání

Ač se v Jihlavě první třetina nesla ve znamení nepřesností a o pohledném hokeji se vůbec nedalo mluvit, oba gólmani museli hned dvakrát lovit puk ze své sítě. Kadaň bleskově otevřela skóre. Po domácím zaváhání se prosadil už po dvaadvaceti sekundách Ladislav Boušek, který se ocitl sám před Řehořem a doslova jihlavského gólmana vykoupal v ještě vlhkém ledu.

Když se Dukle podařilo po deseti minutách vyrovnat bekhendovým plácnutím Jiřího Hanzala, stačilo Kadani k opětovnému vedení znovu málo. Tentokrát sedmadvacet sekund. Další zaváhání jihlavské obrany potrestal Petr Pospíšil, který posílal puk do odkryté klece. Domácím se ale povedlo znovu vyrovnat. V polovině 14. minuty si na přihrávku Dolníčka zpoza branky sjel Libor Bezděk a trefil se podél Přikryla do sítě.

Také druhá část nabídla spíše chyby, než hokejovou krásu. Z nepřesností ovšem rezultovaly góly. Dukla se v prostřední dvacetiminutovce ujala třikrát vedení, Kadaň třikrát vyrovnala. Domácí nejprve poslal do vedení z úniku Jiří Hanzal, za Kadaň vyrovnal Karel Ton a vyhnal Řehoře z branky.

Ve 26. minutě protlačil puk za Přikryla Oldřich Bakus, za dvě a půl minuty poprvé překonal Vajnera Bohdan Višňák. Dvě minuty po polovině zápasu přišla jedna z mála pohledných akcí zápasu. V oslabení ujel Bakus, zbavil se obránce a zpětnou přihrávkou našel Daniela Hodka, který poslal Duklu opět do vedení. Do přestávky ovšem na 5:5 srovnal Ondřej Mašek střelou od modré.

Ani ve třetí třetině tempo hry nijak nenarostlo, oba týmy se tentokrát trefily jednou. Kadaňskou trefu zařídil Radek Šíp, který překonal Řehoře, jenž se vrátil do branky. A za Přikryla dostal puk Oldřich Bakus. Pětiminutové prodloužení nerozhodlo, a tak došlo na samostatné nájezdy.

Zatímco v základní hrací době padlo 12 branek, na nájezdy uspěli z dvanácti střelců pouze tři. Proti Přikrylovi se prosadil pouze Bezděk, za Kadaň se trefil Boušek a rozhodující nájezd si připsal Radek Šíp. Dukla prohrála s Kadaní 6:7 po samostatných nájezdech, a v novém roce tak na vítězství stále čeká.

Ohlasy trenérů

Milan Černý (Kadaň): „Zápas začal z naší strany dobře, škoda, že se nám nepovedlo v první třetině, když jsme dvakrát vedli, odskočit o víc než jeden gól. Bylo vidět, že Jihlava je silná v útočném pásmu, dnes měli ale oslabenou defenzivu a my jsme to nedokázali víc využít. Ale s remízou jsme nakonec byli spokojeni vzhledem k dalšímu průběhu. A penalty se přiklonili k nám, takže jsme za dva body z venku samozřejmě spokojení. Hlavně jsme ale rádi za ten počet vstřelených branek, protože zas takoví kanonýři nejsme a moc se nám to nestává.“

Bedřich Ščerban (Jihlava): „V první řadě bych chtěl poděkovat divákům za to, že dnes přišli, protože dnes asi přišli opravdu jen ti skalní. Moc jim děkuju za to, že fandili po celý zápas. Zároveň bych chtěl poděkovat klukům za jejich morální sílu, že se vždy dokázali vrátit do zápasu. Na to, že vše, na co jsme dnes sáhli, se zkazilo, a ani naši gólmani neměli svůj den, tak ten tým ukázal obrovskou morální sílu. A to taky díky tomu, že fanoušci dnes vydrželi a povzbuzovali až do konce. Naše mužstvo je už takové, je mladé, takže psychicky labilní. Bál jsem se každého puku, každé střely, která šla na bránu, opravdu nás to stálo velké psychické síly.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava