Nefungovala obrana, láteřil po utkání útočník Hanzal

07.01.2009 / Pavel Zeman

Jen 6 týmů v celé lize dostalo víc branek než HC Dukla Jihlava. Ta jich má na svém kontě 115, z toho 7 z posledního zápasu proti Kadani, které v tabulce patří až 11. místo. „Je to smutný. Obrana dnes nefungovala. Nemyslím obránce, ale obranou hru celého týmu. To se musí zlepšit,“ je přesvědčen Jiří Hanzal

Jihlavský útočník se v předešlých 36 zápasech trefil do černého pouze pětkrát. Za středeční večer si stihl připsat branky dvě. „Těší mě, že jsem dal dneska dva góly. Ale my musíme zlepšit výkony v takovýchto zápasech. Musíme vyhrávat. Je to taková kaňka na těch mých gólech, když nepomohly k vítězství,“ objasňuje.

Něco shnilého je ve státě dánském. Čtyři výhry z posledních 14 zápasů? Slovo krize je na místě. „Těžko říct, kde je chyba. Kdybychom to věděli, určitě bychom to napravili a začali vyhrávat,“ odpovídá zklamaný Hanzal.

Jihlava prohrála s Kadaní 6:7. Třináct gólů v jednom zápase. Takovou bohatou brankovou nadílku viděli jihlavští fanoušci poprvé v letošním ročníku. Kromě nedůsledné obrany neměli svůj den ani brankáři: „Určitě se to nehodnotí dobře. Dneska to nevyšlo a já se akorát můžu klukům omluvit za dvě velké chyby, které jsem udělal,“ zpytovala svědomí jednička mezi jihlavskými tyčemi, Milan Řehoř.

Po třetím gólů v jeho síti odjel na střídačku a na jeho místo nastoupil mladík Vajner. Výkonem ale nepřesvědčil, a tak se na třetí třetinu opět vrátil Řehoř. „Trenéři o přestávce přišli a řekli, že mi věří. Tak jsem se kousl a šel zpátky. Moc jsem si nevěřil, ale kluci za mnou stáli a pomohli mi,“ říká Řehoř.

I z úst Bedřicha Ščerbana je patrné, že strážci svatyní se do růžového dne neprobudili. „Na začátku to nebyl ten Milan, kterého všichni známe. Vrátit Milana zpět do třetí části, to byl spíš taktický tah. Vráťa dneska byl rozhozený, takže jsme zkusili tuto variantu a Milan se vrátil o mnoho lepší než v první třetině a měl tam ke konci skvělé zákroky. Ale dnes měli oba dva prostě den blbec,“ nedělal z jednozápasového výpadku aféru.

Stejně jako v pondělí s Olomoucí došlo na nájezdy i s Kadaní. A opět se radoval soupeř jihlavské Dukly. „Nájezdy nejsou o štěstíčku, jsou o psychické pohodě. Je to souboj gólmana a útočníka a vyhrává ten, kdo je psychicky výš,“ nedělá si iluze šéf jihlavské střídačky.




×
Dnes v 18:00 | Junioři
HC Sparta Praha
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava