Jihlava znovu narazí na rivala, představí se v Kotlině

10.01.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty dnes čeká další prvoligové derby. Před týdnem se Dukla vypravila do Třebíče, tentokrát povede její cesta do Havlíčkova Brodu. Na ledě Kotliny se pokusí po dlouhé době znovu porazit domácí Rebely. Utkání začne dnes v 17 hodin.

Letos na sebe oba regionální rivalové narazí už počtvrté. Přičemž v předchozích třech duelech se z vítězství pokaždé radovali havlíčkobrodští hokejisté! A vždycky díky jednogólovému vítězství.

První duel skončil výhrou Rebelů 3:2, ve druhém slavili tři body za výsledek 2:1 a ve třetím přestříleli Duklu 5:4. „Každý rád vyhrává, ať je to s Jihlavou, nebo třeba s Kardašovou Řečicí,“ usmívá se brodský kouč Petr Novák.

Na střídačku Dukly se dnes poprvé postaví jako hlavní kouč Josef Augusta. „Musíme se zaměřit hlavně na obranu. To budu po hráčích vyžadovat. Bohužel nenastoupí Pavel Staněk a uvidíme, jestli se dá do pořádku Jasnis Andersons. Měl nějakou chřipku. A hrát by měl i mladý Musil,“ hlásí dočasný šéf jihlavské střídačky.

V prvoligové tabulce patří brodskému týmu před dnešním duelem sedmá pozice, Jihlava je hned za ní osmá. Oba soupeři přitom posbírali 55 bodů. Večerní utkání tak bude přímým soubojem o sedmou příčku.

Nejproduktivnějším hráčem Havlíčkova Brodu je momentálně útočník Tomáš Svoboda. Jednadvacetiletý hokejista nastřílel v dosavadním průběhu sezony 15 gólů a na dalších 15 přihrál.