Nula vždycky potěší. A v Brodě dvojnásob, tvrdí Řehoř

11.01.2009 / Eva Streichsbierová

Opět naprosto spolehlivý a bezchybný. Takový byl výkon jihlavského gólmana Milana Řehoře v sobotním derby na ledě Havlíčkova Brodu. Čtyřiadvacetiletý rodák ze Žďáru nad Sázavou byl k nepřekonání. Celkem v utkání zlikvidoval 38 střel domácích Rebelů, a výraznou měrou pomohl Dukle k vítězství 4:0. „Porazili jsem je hlavně proto, že jsme hráli jako tým,“ prohlásil po utkání Řehoř.

Zatímco ve středu neměl jihlavský gólman úplně svůj den, o tři dny později postavil ve své brance nepropustnou zeď. Hlavně v první třetině předvedl několik parádních zákroků, které se staly základním stavebním kamenem pro pozdější úspěch. „Chytal výborně celý zápas, však byl potom taky vyhlášený jako nejlepší hráč utkání. To hovoří za vše,“ uznale pokyvoval hlavou útočník Vladimír Říha.

I sám Řehoř se prý už od začátku cítil podstatně lépe, než v předchozím mistrovském duelu s Kadaní (6:7 po sam. nájezdech). „Zápasů je hodně a někdy se prostě stane, že jeden nevyjde. Musí se ale hned hodit za hlavu, protože další začíná zase od nuly,“ nechala se slyšet brankářská jednička jihlavského týmu. „A dneska navíc kluci hráli parádně, zodpovědně z obrany, prostě jako jeden člověk. Takže se mi chytalo dobře,“ dodal.

Jihlava porazila Havlíčkův Brod poprvé po více než dvou letech. Vždyť jen v letošní sezoně s ním prohrála třikrát, byť pokaždé pouze rozdílem jednoho gólu. „Vyhráli jsme zaslouženě. Jak už jsem řekl, hráli jsme jako tým. To Broďáci měli předtím akorát celou dobu štěstí. Dneska se ale konečně přiklonilo i k nám,“ oddechl si Řehoř.

V závěru derby už pak brankář Dukly hlavně hlídal časomíru. Hned několikrát se v posledních vteřinách otočil, aby měl přehled o tom, kolik mu ještě zbývá do udržení čistého konta. V letošním soutěžním ročníku už v pořadí třetího. „Nula vždycky potěší. A tady v Brodě dvojnásob. Proto jsem za ní taky hodně vděčný,“ přiznal. „I trenér Jaroš mě pochválil,“ usmíval se jeden z hrdinů vítězného derby.