0:4
(0:3, 0:1, 0:0)

Dukla uspěla v souboji s Rebely

10.01.2009 / Eva Streichsbierová

Přesně tak. Červenožlutí na ledě regionálního rivala odmítali hrát podle not, které jim dlouhodobé statistiky předepsaly, již od úvodních minut. Třetinu, která nakonec skončila vítězstvím Dukly 3:0, načali svou souhrou navrátilci do jihlavské sestavy Tomáš Ficenc a skórující Vladimír Říha. Další průběh utkání již sice takové množství branek jako 1. dvacetiminutovka nepřinesl, ale Jihlavané toho jistě po vítězství 4:0 a prolomení šňůry osmi nevydařených derby proti Havlíčkovu Brodu nelitovali.
10.01.2009 17:00, 1. liga ČR - 40. kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod

Suchan (17. Opršal, 21. Suchan) - Vyhlídal, Pavlík, Šulc, Jebavý, Borůvka, Soldán, Rusnák - Kubeš, Holec, Endál, Stromko, Němec, Čermák, Dušátko, Třetina, Svoboda, Ondráček, Varga, Kraučuk
0

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Martinka, Malena, Ficenc, Musil, Novák, Posmyk, Kašpar - Man, Bakus, Hodek - Říha, Dolníček, Bezděk - Hanzal, Mareš, Rytnauer - Hradecký
4
Branky a nahrávky: 8. Říha (Ficenc), 13. Hodek (Bakus, Martinka), 17. Hanzal (Bezděk), 32. Rytnauer (Dolníček, Řehoř). Rozhodčí: Petružálek - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 5:11, navíc Holec (HBR) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2700. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 0:4.

Průběh utkání

Jihlava vykročila za prvním letošním vítězstvím v souboji s Rebely v 8.minutě, kdy se střelecky prosadil navrátilec v sestavě Dukly Vladimír Říha. Podle domácích však jeho gól neměl platit, protože padl až po odpískání hlavního rozhodčího. „Ten hvizd byl zcela evidentní, puk se podle mě dostal za čáru až dvě vteřiny poté. Určitě jsem to bral jako křivdu,“ prohlásil brankář Havlíčkova Brodu Jaroslav Suchan.

Také při druhém gólu soupeře Rebelové chvilku protestovali. Tentokrát se jim zdálo, že Daniel Hodek dostal puk do sítě příliš vysokou hokejkou. Nicméně sudí ani na okamžik nezaváhal a naprosto zřetelně ukázal, že branka rozhodně platit bude. Jihlava vedla 2:0, a to ještě pořád nebylo z její strany v úvodní části všechno.

Tři minuty před prvním odchodem do šaten přidal další přesnou trefu Jiří Hanzal. „Splnili jsme předsevzetí, že odvedeme dobrý výkon. S tím jsme sem jeli,“ pochvaloval si hru svých svěřenců nový hlavní kouč jihlavského týmu Josef Augusta. „Kotlina viděla utkání, které se muselo líbit,“ dodal.

Dukla nakonec vyhrála 4:0, když čtvrtý přesný zásah přidal ve druhé části při přesilovce Ladislav Rytnauer. Víc branek už potom Kotlina neviděla. „Proti houževnaté obraně Jihlavy jsme se dnes nedokázali prosadit,“ smutnil brodský kouč Petr Novák. „Určitě ale není ostuda s ní prohrát. Ukázalo se, že tah s novým trenérem se jí povedl,“ dodal. Hosty navíc parádně podržel gólman Milan Řehoř, který byl pro Rebely nepřekonatelnou překážkou.

V prvoligové tabulce došlo ke změně. Zatímco Dukla se díky třem bodům posunula na sedmou pozici, Rebelové klesli na devátou příčku za Olomouc. V příštím kole doma jihlavští hokejisté přivítají v pondělí Hradec Králové, Havlíčkův Brod pocestuje do Chrudimi.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie