Na jednom ledě se sejde pět nejproduktivnějších hráčů

12.01.2009 / Eva Streichsbierová

Zápasové tempo první hokejové ligy nepolevuje. Dnes je na programu už 41. kol. A Dukla Jihlava v něm bude mít výhodu domácího prostředí. Na Horáckém zimním stadionu přivítá dalšího souseda v tabulce. Od 17.30 změří sedmí jihlavští hokejisté síly s šestým Hradcem Králové.

V letošním prvoligovém ročníku je zatím bilance vzájemných soubojů mírně na straně Jihlavy, která z devíti možných bodů získala pět. Doma porazila Východočechy 2:1 v prodloužení, poté na ledě soupeře nejprve prohrála 2:4 a v polovině prosince si odtud dovezla těsné vítězství 1:0.

„V Hradci je mnohem větší kluziště než u nás a domácí z toho dokážou těžit. Přesto se nám tam povedlo vyhrát. A to budeme chtít i tady. Oni nebudou mít tolik místa na protiútoky, takže věřím, že se nám to povede,“ hlásí jihlavský útočník Vladimír Říha.

Ten má za sebou pořádně hektický týden. V pondělí nastoupil v domácím souboji s Olomoucí, o den později byl už podruhé v letošní sezoně vyřazen z kádru, v pátek se začal znovu připravovat s týmem a v sobotu vstřelil v derby s Havlíčkovým Brodem vítěznou branku. „Když jsem přišel domů s tím, že mě zase vyřadili, tak už se mi manželka smála. Ale já měl ohlasy z jiných klubů, takže jsem to nějak zvlášť nehrotil,“ tvrdí.

V utkání s Rebely na něm bylo patrné, že hraje s velkou chutí. „Hlavně jsem dostal hodně prostoru. To mi svědčí,“ vysvětluje. „Olda Bakus (kapitán Dukly – pozn. red) mi v pátek na tréninku říkal, že by možná bylo dobrý, kdyby mě po každém druhém zápase vyrazili, a pak mě zase vzali zpátky,“ směje se.

Podle něj chce dnes Jihlava v souboji s Hradcem Králové navázat na výkon z Brodu, kde brala tři body za vítězství 4:0. „Ten zápas sedl nám všem. Hlavně tam v úvodu padly možná i šťastné góly a Sudži v jejich brance znervózněl. Museli jsme ale makat dál, protože jsme věděli, že oni nic nevypustí. A taky nevypustili, šli do nás a provokovali. Pořád najížděli do Milana Řehoře. My jsme to ale zvládli,“ vrací se k sobotnímu duelu Říha.

V dnešním utkání uvidí fanoušci na Horáckém zimním stadionu prvních pět nejproduktivnějších hráčů soutěže. Na čele se totiž momentálně drží jihlavská dvojice Oldřich Bakus, Daniel Hodek. A hned za nimi jsou seřazeni tři hokejisté Hradce Králové – Jaroslav Roubík, Martin Koudelka a Jiří Kadlec.