2:4
(0:2, 0:2, 2:0)

Proti Hradci Králové bez bodu

12.01.2009 / Pavel Zeman

Do zápasu vstoupili lépe hosté z Hradce Králové, když se hned první střelou prosadil Volráb. Další přesný zásah přidal ve vlastním oslabení Fořt. Druhá část hry přinesla změnu skóre pouze na jedné straně, vedení hostů zvýšil Roubík. Do jihlavské branky se vzápětí postavil Vratislav Vajner. Ani on však neudržel čisté konto příliš dlouho. V závěrečné dvacetiminutovce se konečně prosadili i domácí, kteří nakonec upravili výsledek na 2:4.
12.01.2009 17:30, 1. liga ČR - 41. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř (36. Vajner) - Malena, Martinka, Ficenc, Musil, Novák, Posmyk, Kašpar, Zelený - Man, Hradecký, Hodek - Říha, Mareš, Bezděk - Hanzal, Zeman, Hrbatý - Krupka, Jonáš, Kuřítko M.
2

Hradec Králové

Koutský - Táborský, Karlíček, Burián, Hendrych, Filip, Zápotočný, Vojta, Pazdera - Fořt, Roubík, Kadlec - Hruška, Koudelka, Volráb - Moskal, Filip, Suchý - Polák, Kubišta, Nedorost
4
Branky a nahrávky: 47. Hanzal (Kuřítko M.), 53. Bezděk (Mareš, Říha) - 5. Volráb (Hendrych, Hruška), 15. Fořt (Táborský), 34. Roubík (Karlíček, Kadlec), 36. Roubík (Kadlec, Fořt). Rozhodčí: Ondřej - Flegl, Šperl. Vyloučení: 3:5, navíc Hanzal (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1284. Střely na branku: 46:49. Průběh utkání: 0:4, 2:4.

Průběh utkání

I v chaosu je systém, mohou se utěšovat hokejisté jihlavské Dukly. Jinými slovy - nahodilé zakládání útoků, tu a tam málo nebezpečný pokus na bránu.

Hradec Králové diktoval tempo zápasu. Hned první střelecký pokus hostí z hokejky Daniela Vorlába skončil za Řehořem, který nedokázal ucpat mezírku mezi betony - 0:1. V 11. minutě Mareš postupoval úplně sám na Koutského, ten však jeho pokus o blafák stihl vytěsnit.

V 15. minutě ukázal názorně Marešovi Patrik Fořt definici pojmu úspěšně zakončený únik - 0:2.

Potom si hokej udělal krátkou přestávku a na Horácký zimní stadion se vrátil až v polovině zápasu. Třetí, čtvrtá, pátá šance hostů během dvou minut – to by v tom byl čert, aby neuhodilo. Slabé nahození Karlíčka umě tečoval Jaroslav Roubík - 0:3.

Další branku už Řehoř za svá záda nepustil. Byl to totiž vystřídavší gólman Vajner, který přihlížel táhlé střele Roubíka. Slovo přihlížel se opravdu přímo nabízí - 0:4.

Za výkon v první polovině poslední třetiny zaslouží Dukla pochvalu. Jde o to, jak moc může být velká. Deset poctivě odehraných minut z šedesáti, to je fakt, který je spíše než k radosti k zamyšlení.

Až tečovaná střela Hanzala překvapila Koutského a aktuálního tlaku Jihlavy využil v 52. minutě Libor Bezděk. 2:4 a znovu bylo o co hrát.

Ale kdepak, to se jen tak říká. S přihlédnutím k současné formě Jihlavy a Hradce bylo rozhodnuto. Zasloužená výhra Východočechů.

Ohlasy trenérů

Jiří Mička (asistent trenéra Hradce): „Spokojení jsme. Zadařilo se nám utéct až do vedení 4:0 a měli jsme další šance, které se nám nepodařilo proměnit. Do třetí třetiny jsme tam pustili naší čtvrtou pětku a oni dostali oba góly. Vzali jsme time-out a začali hrát znovu na tři pětky. Víme, že Jihlavě chyběli tři kvalitní hráči, ale bojovali do poslední chvilky, takže všechna čest. Teď v těch extrémních zimách hrajeme záměrně na tři pětky. Poslední čtyři zápasy se nám to vyplatilo.“
Josef Augusta (trenér Jihlavy): „Dobře jsme začali. První třetinu jsme měli šance. Potom nám soupeř utekl na dva góly. Tam hráči udělali systémové chyby. Nechali jsme si dát gól i při přesilové hře. Tam hráči špatně zareagovali na situaci. Myslím, že jste viděli, že mužstvo v poslední třetině hrálo, hrálo a hrálo. Byli jsme kousek od kontaktního gólu. Je to v herních chybách. Tady je problém celé ligy. Já jsem nezažil, aby během 14 dnů sehráli hráči 7 zápasů. Na to se nevymlouvám, ale takový kvapík není ani v NHL. Co se týká nasazování juniorů, nemůže být o únavě řeč. Když budou mít morálku a hrát takové zápasy, tak se budou jedině zlepšovat. Hrajeme český hokej, ne kanadský, takže důrazně jsme podle mě hráli dostatečně. Tím, že hosté jsou zkušené mužstvo a hráli rychle tak ty osobní souboje asi moc vidět nebyly.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie