Oslabená Dukla míří na led favorizovaného Chomutova

14.01.2009 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava se dnes představí v Chomutově. Na led čtvrtého týmu tabulky pocestují znovu hodně oslabeni. Do kupy se totiž během dvou uplynulých dnů dal pouze obránce Janis Andersons. „Na začátku roku to přitom vypadalo, že už konečně budeme v plné sestavě,“ povzdechl si jednatel jihlavského klubu Bedřich Ščerban. Dnešní utkání začne na severu Čech v 17.30.

Na marodce dál zůstávají obránce Pavel Staněk a útočníci Pavel Suk, Oldřich Bakus, David Dolníček, a po pondělním utkání s Hradcem Králové také brankář Milan Řehoř. „Láďa Rytnauer říkal, že to možná zkusí. Uvidíme, jestli to půjde,“ prohlásil sportovní manažer Dukly Patrik Augusta.

Otázku postu gólmana vyřešila Jihlava tím, že k Vratislavu Vajnerovi povolala sedmnáctiletého Filipa Novotného, který patří do kádru extraligových juniorů pražské Sparty. „Který z nich se objeví v brance při večerním zápase, to bude záležet na rozhodnutí trenérů,“ uvedl šéf sportovní sekce klubu.

V pondělním domácím souboji s Východočechy dostalo prostor celkem pět juniorů, tentokrát se ale s A-týmem vypraví na utkání pouze devatenáctiletý obránce Jan Zelený a sedmnáctiletý útočník Adam Zeman.

Jihlava narazí v letošním soutěžním ročníku na Chomutov už počtvrté, přičemž z předchozích tří duelů dokázala vytěžit jenom jeden bod. V polovině prosince doma podlehla Severočechům 4:5 po samostatných nájezdech. Předtím s nimi prohrála 3:4 a 1:6.

Chomutov se v pondělním kole představil v Havířově, kde získal dva body za výhru 3:2 v prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem favorizovaného severočeského týmu je Michal Jeslínek, který má zatím na kontě 39 kanadských bodů za 15 gólů a 24 asistencí.