Nejhůř mi bylo v poslední třetině, přiznává Novotný

15.01.2009 / Eva Streichsbierová

Teprve sedmnáctiletý gólman ničil sebevědomí chomutovských střelců. Ve středečním souboji s favorizovanými Severočechy postavili jihlavští trenéři do branky juniora pražské Sparty Filipa Novotného, a ten svým výkonem pomohl Dukle k bodu za porážku 2:3 po samostatných nájezdech. „Zápas jsem si užíval parádně,“ usmíval se jihlavský rodák.

Až do středy měl na kontě pouhých dvacet minut odchytaných v prvoligovém utkání dospělých. Tentokrát mu trenéři dali šanci od začátku. A dobře udělali. „Byla na něm vidět nervozita, ale ta zdravá. Chytal výborně celý zápas, byl jsem spokojený,“ pochválil mladíkův výkon kouč brankářů Dukly Petr Jaroš.

Přitom v první chvíli Novotný vůbec netušil, že by se mohl dostat na led. „V neděli v jedenáct večer mi volali, že se mám nachystat, že pojedu do Jihlavy, protože má Milan Řehoř nějaké zdravotní problémy,“ přiznal sparťanský junior. „Ale neřekli mi, že bych měl nastoupit. To jsem se dozvěděl až v den zápasu,“ dodal s úsměvem.

Na nedostatek práce si talentovaný mladík nemohl stěžovat. Během utkání musel v Chomutově čelit více než padesáti střelám! „Nejhůř mi bylo asi ve třetí třetině, tam jich na mě šlo nějakých dvacet. Fakt vostrý,“ přiznal Novotný. „Měl jsem i štěstí, asi minutu před koncem trefili domácí břevno. Puk mi škrábl lapačku,“ oddechl si.

Se svým premiérovým výkonem v první lize mohl být maximálně spokojený. „Jen škoda těch nájezdů, mohli jsme mít dva body. Stačilo, abych ten jejich třetí chytil,“ litoval promarněné šance. „Jinak jsem měl ale ze zápasu dobrý pocit. Bod z Chomutova určitě není špatný,“ pochvaloval si.

Vzhledem k tomu, že návrat Milana Řehoře do hry se chystá zřejmě až na středu, dostane mladík Novotný s největší pravděpodobností šanci i v sobotním domácím utkání s Ústeckými Lvy. „Jestli mě trenér postaví, tak to bude super. Přál bych si zase chytat tady v Jihlavě v jihlavském dresu,“ svěřil se.