Jihlavští hokejisté zamíří na led nejhoršího týmu tabulky

20.01.2009 / Eva Streichsbierová

Středeční cesta jihlavských hokejistů povede na led nejhoršího týmu první ligy. Ve 44. soutěžním kole změří sedmá Dukla síly s poslední Porubou. Do sestavy jihlavského A-mužstva se vrací uzdravený kapitán Oldřich Bakus a do hry by měl opět zasáhnout také David Dolníček. Zápas začne v Ostravě ve středu v 17 hodin.

Naopak ve stavu zraněných zůstává i pro tentokrát brankář Milan Řehoř. „Po pondělním tréninku nebyl ještě stoprocentně připravený,“ vysvětluje hlavní kouč Dukly Josef Augusta. „Znovu tedy využijeme Filipa Novotného, který nám teď odchytal dva dobré zápasy. Řehoř se vrátí do branky až v sobotu,“ dodává.

V předchozích třech kolech narazila Jihlava na soupeře z horní poloviny tabulky, nyní naopak změří síly s momentálně nejslabším mužstvem soutěže. „Takhle se to říct nedá, doma jsou navíc všichni silní,“ odmítá jakékoliv podceňování Poruby trenér. „Každopádně věřím, že bychom tam mohli uspět.“

K tomu však bude zapotřebí zopakovat výkony z posledních dvou duelů. „A pokud se nám to povede, tak si nějaký bod určitš přivezeme,“ je přesvědčený Augusta. „Hlavně musíme hrát pořád ten tempohokej. Pro tým bude určitě velké plus, že se vrací Olda Bakus. Cítit by to mělo být především v přesilovkách.“

Tři kola před koncem dlouhodobé části patří Dukle v prvoligové tabulce sedmá příčka, lepší už určitě nebude. Za to směrem dolů by mohla ještě o pár míst spadnout. „To my ale rozhodně neplánujeme. Potřebujeme vítězit, protože výhra zvyšuje sebevědomí. Chceme se na play off připravit co nejlépe,“ dušuje se šéf jihlavské střídačky.

V letošní sezoně má zatím Jihlava v soubojích s Porubou stoprocentní úspěšnost. Na ledě soupeře nejprve vyhrála 4:2 a doma pak slavila vítězství 3:2 a 3:1. Nejproduktivnějším hráčem ostravského týmu je Robert Najdek, který posbíral 25 bodů.