Psychicky se teď cítím parádně, tvrdí útočník Bezděk

22.01.2009 / Eva Streichsbierová

Tři body, šest vstřelených gólů a žádný obdržený, to je bilance jihlavských hokejistů ze zápasu 44. kola na ledě Poruby. Útočník Libor Bezděk přispěl k výhře Dukly 6:0 dvěma přesnými trefami, ale úplnou spokojenost mu malinko kazilo zranění, které si domů vezl. „Stalo se to hned v úvodní třetině. Dohrával jsem hráče a špatně ho trefil. Přitom jsem si narazil kyčel,“ popsal nepříjemný okamžik.

Středeční utkání sice i přes bolest dojel až do konce, ale na čtvrtečním tréninku už chyběl. „Jindra Hurda (masér Dukly – pozn. redakce) říkal, že tam cítí lehký otok. Uvidíme, jestli se do soboty uzdravím, nebo ne. Když budu stoprocentně připravený, tak do zápasu s Třebíčí určitě půjde. Derby bych si zahrál rád,“ svěřil se dvacetiletý hokejista.

V posledních soubojích patřil Bezděk k nejlepším hráčům Dukly, jeho sebevědomí šlo viditelně nahoru. „Psychicky se cítím úplně parádně,“ pokyvoval hlavou pelhřimovský rodák. „I když on je teď tým celkově dost vyrovnanej. Závěr sezony nám docela sedí,“ připomněl poslední dva herně povedené zápasy s Chomutovem a Ústeckými Lvy.

Velkou zásluhu na skvělém výsledku z Poruby má také sedmnáctiletý gólman Filip Novotný. Talentovaný mladík pochytal více než třicet střel domácích a po utkání se radoval ze svého prvního čistého konta mezi dospělými. „Hlavně na konci bylo pořádně těžké ho udržet. Ale kluci mi pomohli,“ pochválil spoluhráče odchovanec jihlavského hokeje, který v sezoně hájí barvy extraligových juniorů pražské Sparty.

Těm se však zatím příliš nedaří, takže výpomoc prvoligovému A-týmu Dukly bral částečně jako šanci zlepšit si náladu. „Určitě jsem neměl takové sebevědomí, když jsem sem minulý týden přijel,“ přiznal Novotný. „Proto bych si tady letos ještě rád zachytal. Bylo to super. Po všech stránkách,“ přesvědčoval.

Za povedený výkon v Ostravě dostal pochvalu nejenom od spoluhráčů a trenérů, ale také od otce Marka. Rovněž bývalého jihlavského gólmana, který v současné době zastává post sportovního manažera u havířovských Panterů. „Hned mi volal a gratuloval. Ale jinak byl hodně naštvanej, protože jim v Třebíči neuznali dva góly a prohráli 2:4. Takže výbornou náladu jsem měl ve středu večer jenom já a mamka,“ culil se sympatický brankář.